Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.12.2017 08:40:33

Anže Kopitar: Poškodba je sanirama, TODA žal mi je ...

Profimedia
Kralji Anžeta Kopitarja ponoči drugič zapored izgubili, tokrat proti New York Rangersih.

Los Angeles Kings so po osmih zaporednih zmagah prvič izgubili v torek na gostovanju v New Jerseyju proti ekipi Devils z 1:5, po izenačeni igri vse do konca tretje tretjine pa so izgubili tudi sinoči v Madison Square Gardnu z 2:4. Kopitar se v New Jerseyju in New Yorku ni vpisal med strelce ali podajalce, vendar pa je letošnjo sezono začel silovito in si nabral že več točk kot v celotni lanski sezoni, ko ga je pestila poškodba zapestja.

"Zapestje je v redu, poškodba je sanirana," je dejal Kopitar, ki ima za seboj v karieri NHL po lastnih besedah že okrog 870 tekem. "Mislim, da smo imeli danes boljši tempo in več energije v igri in si ustvarili več priložnosti, vendar nas je nekaj napak stalo tekme. Škoda. Jutri je nova tekma. Potrebno je vzeti pozitivne stvari s te tekme in jutri samozavestno na novo tekmo," je kapetan kraljev Kopitar primerjal poraza v New Jerseyju in New Yorku pred drevišnjo tekmo proti New York Islanders v Brooklynu.



Kopitar je od začetka sezone dosegel 16 zadetkov in 28 podaj in je s 38 točkami prvi strelec ekipe. Na vprašanje o igri v minuli sezoni, ko je zadel le 12 golov, kar je bilo najmanj v karieri, pa je 30-letni hokejist odgovoril, da je bil utrujen, vendar ga več ne zanima kaj se je zgodilo lani. "Ne gledam več, kaj se je zgodilo prejšnje leto. Gledam naprej," je dejal in dodal, da ne razmišlja o tem, kaj se je spremenilo v njegovi igri od lani na letos.

Kopitar se letos lahko povsem posveti ligi NHL, saj igralci lige prihodnje leto ne bodo šli v Južno Korejo. "Škoda. Mogoče je malce lažje sprejeti to odločitev, ker smo že bili v Sočiju, ampak vseeno. Olimpijske igre so olimpijske igre tako, da škoda, da ne bom mogel iti, ampak ne bo šel noben drug iz lige NHL in ne moremo narediti nič," je dejal in menil, da kakovost hokeja na olimpijskem turnirju ne bo na takšni ravni kot na zadnjih igrah.

* Izidi:
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes                  4:5 (podaljšek)
New York Rangers - Los Angeles Kings                  4:2
(Anže Kopitar sprožil štiri strele na gol)
Vancouver Canucks - San Jose Sharks                   4:3 (podaljšek)
New Jersey Devils - Dallas Stars                      5:2
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs               3:1
Značke: hokej, nhl, kopitar, risi

Članki iz rubrike