Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 18.10.2017 09:30:34

Vratar Jesenic Clarke Saunders: Nalogo sem naredil na youtubu

www.alesfevzer.com
Clarke Saunders to sezono brani mrežo Sij Acroni Jesenic. Z njim smo se pogovarjali o večnem derbiju, Kanadi, Sloveniji, družini in še marsičem.

Seveda smo se z našim sogovornikom najprej ustavili pri takrat najaktualnejši stvari – zmagi Jeseničanov nad večnimi rivali iz Ljubljane. "Dobro smo začeli, a nekako potem pustili, da so se tekmeci vrnili v igro. Fantje so me na srečo rešili s še nekaj zadetki in potem dobro igrali do konca. Mislim, da smo si zaslužiti to zmago, dosegli smo nekaj res lepih golov. Nisem prepričan, ali bi sam obranil strele, s katerimi so moji soigralci nocoj zadevali," je sobotni obračun podčrtal Clarke Saunders in z mislijo v zadnjem stavku dal kompliment tudi vratarskemu kolegu na drugi strani ledu, Robertu Kristanu. 

NE RAZUMEM JIH, A SO NEVERJETNO PRIJAZNI
Kar zadeva kvaliteto lige AHL, jo je izenačil s tretjo severnoameriško po kakovosti, ligo ECHL. "Je pa igra vsekakor drugačna. Da sem se navadil na večje igrišče, je bil kar zalogaj. Doma je hokej bolj kompakten, več je igre na telo, vse se dogaja malo hitreje. Tu moraš biti malo bolj potrpežljiv. Počasi se prilagajam," je zatrdil vratar, ki je kot mnogi tuji športniki navdušen nad novim okoljem. "Zelo lepo so me sprejeli. Ljudje so neverjetno prijazni, vljudni, prijateljski, čeprav večino časa ne razumem, kaj sploh govorijo (smeh). A zdi se mi, da so pozitivno naravnani (smeh). Lepo je. Všeč mi je, da živim v malem mestu, saj sem v takem odraščal, potem pa živel v velemestih. Pogrešal sem življenje v malem mestu," je dobre volje razlagal Clarke, ki komaj čaka, da se ta teden prevesi v drugo polovico, ko bo dobil poseben obisk. "Ker ima moje dekle redno službo, ravnokar pa je še napredovala, je njena selitev v Slovenijo padla v vodo. Pride pa na obisk, in sicer ravno v petek, in tega se zelo veselim. Pričakujem, da bosta na obisk prišla tudi moja starša in z mano doživela tudi to dogodivščino," se že veseli srečanja z znanimi obrazi. 

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Galerija

Članki iz rubrike