Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.07.2017 15:45:35

HZS pripravila koledar za sezono 2017/18

Bobo
Hokejska zveza Slovenije je danes sporočila podrobnosti o domačih klubskih tekmovanjih, ligaškem in pokalnem, v prihajajoči sezoni. Državno prvenstvo se bo začelo 16. septembra, pokalno tekmovanje pa v novi obliki na turnirju v Celju teden dni prej.

Potem ko je hokejski pokal v sezoni 2016/17 ostal brez zadnjega dejanja - finala med Sijem Acronijem Jesenicami in HDD Olimpijo namreč niso odigrali -, bo HZS v sezoni 2017/18 to tekmovanje zastavila nekoliko drugače.

Še pred začetkom članskega DP bodo v drugem tednu septembra pripravili pokalni turnir v Celju, na razpis pa so se prijavili Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, Playboy Slavija, Triglav, ECE Celje, MK Bled, Maribor in HD Mladi Jesenice.

Najprej bodo opravili žreb vrstnega reda, na podlagi katerega bodo določili medsebojne tekme. Klubi se bodo po sistemu na izpadanje pomerili v četrtfinalu, zmagovalca polfinalnih tekem pa bosta v nedeljo, 10. septembra, odločala o pokalnem zmagovalcu nove sezone.



Teden dni pozneje pa se bo začelo še DP. HZS je pri pripravi razporeda upoštevala tudi drugi tekmovanji, kjer bodo nastopili slovenski klubi (mednarodna liga in alpska liga), medsebojne tekme moštev v teh tekmovanjih bo tudi upoštevala v DP. V sezoni 2017/18 bodo v domačem prvenstvu nastopala moštva Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, Playboy Slavija, ECE Celje, Triglav, MK Bled in Maribor. Skupno bodo ekipe odigrale po 12 krogov, sledila pa bo še končnica.

V tej bodo nastopale vse ekipe, najboljša po rednem delu bo v četrtfinalu prosta. Igrali bodo po sistemu boljši iz dveh tekem.

Za finale so pri HZS pripravili dve različici; če bosta eden ali oba slovenska kluba v alpski ligi (Sij Acroni Jesenice in HK Olimpija) igrala v končnici, bodo v DP finale igrali na dve zmagi, če pa v alpski ligi ne bo slovenskih klubov, pa bo domači finale potekal na tri zmage. V obeh primerih bo tekmovanja konec najpozneje 20. aprila.

Značke: hokej, dp, pokal

Članki iz rubrike