Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.06.2017 08:36:16

Nashville udaril z vso silo in znižal zaostanek v zmagah

Reuters
Hokejisti Nashville Predators so v velikem finalu lige NHL v boju na štiri zmage proti Pittsburgh Penguins znižali zaostanek na 1:2. Na domačem ledu v Bridgestone Areni v Tennesseeju so tretjo tekmo finala proti branilcem naslova zanesljivo dobili s 5:1.

Hokejisti Nashville Predators so v velikem finalu severnoameriške lige NHL v boju na štiri zmage proti Pittsburgh Penguins znižali zaostanek na 1:2. Na domačem ledu v Bridgestone Areni v Tennesseeju so tretjo tekmo finala proti branilcem naslova zanesljivo dobili s 5:1.

Pingvini, ki so si v domačem Pittsburghu priigrali lepo prednost z 2:0, so tudi tretjo tekmo dobro začeli. Uvodno tretjino so dobili z golom novinca Jaka Guentzla, ki je zadel že po slabih treh minutah igre za svoj 13. zadetek v končnici.

A gostitelji so se na krilih domačih navijačev v drugi tretjini le prebudili; najprej je na 1:1 ob prednosti igralca več na ledu izenačil Švicar Roman Josi, dobre pol minute pozneje pa je plenilce do prednosti popeljal Frederick Gaudreau. Za mirnejši odmor je poskrbel še James Neal tik pred koncem drugega dela tekme.

Zadnja tretjina je bila v znamenju domačih hokejistov, ki so zadeli še dvakrat prek Craiga Smitha in Mattiasa Ekholma, a pravi junak večera in ključ do prve zmage plenilcev v velikem finalu je bil vratar Pekka Rinne, ki je zbral 27 obramb in prejel le en gol.



"Danes nas je imel plošček enostavno rad," je po tekmi dejal Smith. Rinne, ki je imel precej težav na drugi tekmi finala, je na tretji tekmi vnovič blestel. "S fanti smo ponosni, da lahko igramo v finalu. Zavedamo se odgovornosti in tako tudi pristopimo k vsaki tekmi," je dejal Rinne.

Trener Pittsburgha Mike Sullivan ni bil zadovoljen s svojimi varovanci, saj so po njegovem dobili nekaj prepoceni zadetkov. "Razočarani smo, da nismo zmagali, ampak obenem se je treba zavedati, da gre za serijo. Ne šteje le ena sama tekma. Naši fantje so že bili v takšnem položaju in od njih pričakujem, da bodo znali unovčiti te dragocene izkušnje na naslednjih tekmah," je dejal trener pingvinov.

Kapetan prvakov Sidney Crosby ni zmogel niti strela na gol, prav tako ne Jevgenij Malkin. "Upam, da je takšna tekma le lekcija. Ampak vseeno ne smemo več ponoviti takšne igre," je dejal Crosby.

Tudi četrta tekma finala bo v Nashvillu; moštvi se bosta naslednjič pomerili v ponedeljek.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike