Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.06.2017 08:01:38

Pittsburgh na polovici poti do ubranitve naslova

reuters
Hokejisti moštva Pittsburgh Penguins so v domači dvorani v drugi tekmi velikega finala hokejske lige NHL premagali Nashville Predators s 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) in povedli z 2:0 v zmagah. Prvi obračun je Pittsburgh dobil s 5:3, naslednji tekmi, prva že v soboto, pa bosta v Nashvillu.

Novinec Jake Guentzel je na drugi tekmi velikega finala lige NHL med Pittsburgh Penguins in Nashville Predators zadel dvakrat in pingvinom v boju na štiri zmage prinesel še drugo slavje. V zadnji tretjini so pingvini v razmaku treh minut zadeli kar trikrat in skupno s 4:1 ugnali plenilce.

Po dveh tretjinah je bil izid poravnan (1:1); za gostitelje je zadel Guentzel, za plenilce pa je bil uspešen Pontus Aberg. A že po desetih sekundah zadnje tretjine je Guentzel zadel še za vodstvo z 2:1. To je bil najhitrejši zadetek v tretjini v vsej klubski zgodovini Pittsburgha.

Dvaindvajsetletnik je na 21 tekmah končnice dosegel že 12 golov. Le en novinec je v končnici NHL dosegel več zadetkov; Dino Ciccarelli jih je v sezoni 1980/81 zbral 14. "To je noro," je po tekmi navdušeno dejal Guentzel: "Sploh vam ne morem opisati, kako se počutim. A zavedamo se, da za končni cilj potrebujemo še dve zmagi. Za zdaj nismo dosegli še ničesar. Seveda nam bo v nadaljevanju končnice zelo težko, saj je Nashville izvrstna ekipa."


Po enkrat sta v zadnji tretjini zadela še Scott Wilson in Jevgenij Malkin. Gosti se zavedajo, da lahko presenetijo le, če bo vratar Pekka Rinne spet igral tako, kot je v začetku končnice, ko je skoraj lastnoročno popeljal Nashville skozi prve tri kroge Play-offa.

"Na takšne tekme je treba enostavno pozabiti in iti naprej. Zame je to enkratna življenjska priložnost. Dolgo že igram v ligi NHL, a imam prvič priložnost, da osvojim Stanleyjev pokal. Zato menim, da moramo vsi skupaj enostavno pokopati ti dve tekmi in najti pot do uspeha," je po tekmi menil Rinne. Na drugi strani je domači vratar Matt Murray zaustavil 37 od 38 strelov na svoja vrata.

"Po vsaki obrambi sem si dejal: 'Daj, stisni še no, saj ni tako težko!' Skušal sem čim dlje odbijati napade tekmecev. Ko fantje vidijo, da gre meni dobro, da jim varujem hrbet, se sprostijo, postanejo samozavestni in lažje dosežejo gol," je prepričan Murray. Edini, ki ga je premagal, je bil Aberg v uvodni tretjini.

Branilci naslova prvaka lige NHL so zdaj v zmagah povedli z 2:0; tretja tekma bo v soboto v Nashvillu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike