Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.04.2017 08:59:10

Pingvini zapravili prvo priložnost za napredovanje

Reuters
Hokejisti Pittsburg Penguins, branilci naslova v ligi NHL, so zapravili prvo priložnost za uvrstitev v drugi krog končnice. V dvoboju na štiri zmage s Columbus Blue Jacekts v vzhodni konferenci so namreč vodili že s 3:0, na četrti tekmi pa izgubili s 4:5, tako da so si modri jopiči podaljšali nastope v boju za Stanleyjev pokal.

Na tekmi pred domačimi navijači so se najbolj izkazali novinec Markus Nutivaara, ki je debitiral v NHL, William Karlsson in Boone Jenner, ki so za mlado ekipo vsak dosegli po gol in podajo. Po en zadetek sta k zmagi prispevala še Jack Johnson in Josh Anderson. K prvemu veselju v domači garderobi v končnici in sploh prvi zmagi Columbusa v prvem nastopu v končnici v zadnjih treh letih je prispeval še vratar Sergej Bobrovski, ki je zbral 27 obramb.

Pingvini po porazu zdaj vodijo s 3:1 v zmagah, peta tekma pa bo v četrtek zvečer spet v Pittsburghu.

Na vzhodu so v domači dvorani zmagali še New York Rangers in dvoboj prvega kroga končnice z Montreal Canadiens izenačili na 2:2, takšen pa je tudi izid dvoboja zahodne konference med San Jose Sharks in Edmonton Oilers, potem ko so morski psi današnjo tekmo dobili kar s 7:0.


Rangerji so se po porazu na tretji tekmi hitro pobrali in kanadskim tekmecem onemogočili, da bi si pripravili izhodišče za napredovanje že na naslednji tekmi. Obenem pa so prekinili tudi slab niz domačih predstav v končnici, kjer niso zmagali že vse od konferenčnega finala leta 2015. Za zmago z 2:1 sta bila z zadetkoma zaslužna Rick Nash in Jesper Fast, vratar Henrik Lundqvist je zbral 23 obramb.

"Nekaj takega smo nujno potrebovali. Ni skrivnost, da smo bili razočarani zaradi svojih predstav na domačem ledu, zato nam ta zmaga veliko pomeni kot vzpodbuda za naprej," je bil po dvoboju zadovoljen Lundqvist.

Morski psi so na prejšnjih dveh tekmah ostali brez doseženega gola in za tekmeci iz Edmontona zaostali z 1:2 v zmagah. Na četrti tekmi so se navijačem oddolžili za strelsko sušo in dodobra napolnili mrežo tekmecev. Joe Pavelski je odličen večer naznanil z zadetkom že po 15 sekundah tekme, na koncu dvoboja je, tako kot Logan Couture, dosegel skupno dva gola. "Bili smo pripravljeni. Čakali smo in danes nam je šlo vse po načrtih," je o dobri strelski predstavi dejal Pavelski.

Po en gol so dodali še Patrick Marleau, Marcus Sorensen in David Schlemko, Brent Burns se je izkazal s tremi podajami, Martin Jones pa je ustavil vseh 23 poskusov tekmecev.

Izidi, končnica
- 1. krog:
- vzhod:
New York Rangers - Montreal Canadiens       2:1
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5:4
- Pittsburgh v zmagah vodi s 3:1;

- zahod:
San Jose Sharks - Edmonton Oilers           7:0
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike