testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 07.10.2017 23:16:41

1. DOL ZA MOŠKE: ACH manj suveren kot Calcit, do zmage še Salonit in Triglav

Arsen Perić
Odbojkarji Salonita so v 1. krogu 1. DOL za moške v Novi Gorici premagali GEN-I Volley s 3:0 (20, 10, 18).

ACH Volley - Hoče 3:1 (20, -23, 24, 16)

Odbojkarji ACH Volleyja so v 1. krogu 1. DOL za moške doma premagali Hoče s 3:1 (20, -23, 24, 16).

Dvorana Tivoli, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).
ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić 6, Babkov 6, Kovačič, Purić 3, Pavlović 3, Satler 2, Pleško 5, Brulec 3, Mihajlović 14, Pokeršnik 17, Videčnik 10.
Hoče: Radović 12, Drvarič 4, Orthaber, Planinšič, Cafuta 5, Šijanec 9, Ledinek, Špindler, Lobnik, Franc 7, Mantha 22, Berglez, Šikanič, Kšela.

Državni prvaki so vknjižili prvo prvenstveno zmago, a do nje so prišli težje, kot je marsikdo pričakoval. Štajersko presenečenje lanske sezone je v Tivoliju dokazal, da je kljub nekaterim odhodom tudi letos sestavil dobro ekipo, ki bo presenetila marsikoga.

Na začetku sicer ni kazalo, da bodo imeli oranžni zmaji težko delo, pri drugem tehničnem odmoru uvodnega niza so vodili s 16:9. Toda v nadaljevanju so se gostje razigrali. Zmage tekmecev v prvem nizu sicer še niso ogrozili, zato pa predvsem po zaslugi razpoloženega Jorija Manthe dobili drugi niz, trd oreh pa so bili v tretjem, po katerem so Ljubljančani vendarle povedli z 2:1. V četrtem nizu pa so reči vendarle prišle na svoje mesto, domači so ga zanesljivo dobili.

"Zelo dobro smo odprli tekmo in bili suvereni v napadu. Potem pa so nasprotniki enostavno dali v višjo prestavo in odlično servirali. Za moj okus so igrali vrhunsko odbojko, dajali so od sebe 120 odstotkov. Upam, da bodo proti vsem ekipam tako odigrali. Tudi vse čestitke mojim fantom, da smo uspeli ustavit njihov napad in obrnili tekmo v svojo korist," je po tekmi dejal domači trener Zoran Kedačič.

V naslednjem krogu bo ACH gostil Črnuče, Hoče pa se bodo doma pomerile z Mariborom.

Calcit Volley - Krka 3:0 (14, 12, 22)

Odbojkarji Calcita Volleyja so v tekmi 1. kroga 1. DOl premagali Krko s 3:0 (14, 12, 22).

Športna dvorana Kamnik, sodnika: Skudnik (Mežica), Klinar (Žirovnica).
Calcit Volley: Pereira 15, Hribar, Golob, Novljan 4, Ratek, Gil 7, Vidmar 10, Okroglič 7, Štalekar 7, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan.
Krka: Borin - libero, Bregar 11, Dimič, G. Erpič 1, U. Erpič 1, Kafol, Klobčar 1, Kosmina 7, Lindič 1, Ožbalt, Pucelj, Renko, Turk 5, Vrhovšek.

Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so z zmago začeli sezono v domačem prvenstvu. Že do prvega tehničnega odmora so si Kamničani z dvema zaporednima blokoma Okrogliča zagotovili štiri točke prednosti, na servis Gila pa je bilo že 13:6. Za prvo prednost osmih točk (18:10) je z blokom poskrbel Štalekar, s tem pa je bil uvodni niz, ki se je končal po 19 minutah igre, tudi odločen.

Tudi v drugem nizu so si Kamničani do prvega tehničnega odmora priigrali prednost štirih točk, spet pa sta bila zanjo najbolj zaslužna Pereira s servisi in Okroglič z blokom. Po asu Pereire je bilo že 18:10, kamniški korektor pa je po domiselni akciji domače ekipe končal drugi niz.

V tretjem nizu so kamniški odbojkarji do prvega vodstva prišli po napaki Mihe Bregarja (5:4), razpoloženi Pereira pa je dosegel točko za vodstvo z 8:6. Novomeščani se še niso predali, popravili so svoj sprejem, tudi igro v napadu in po asu Gašperja Klobčarja izid na deveti točki izenačili. Toda po treh zaporednih točkah letošnje kamniške okrepitve Gila je bilo že 12:9 za domačo ekipo, ki je prednost treh točk imela tudi ob drugem tehničnem odmoru. Čeprav so Kamničani gostom pobegnili že na štiri točke (20:16), so varovanci Jožeta Časarja s štirimi zaporednimi točkami izid izenačili, na servisu je bil Klobčar. A do preobrata ni prišlo, kajti Pereira z dvema točkama in Vidmar z eno sta calcitovce popeljala do vodstva s 23:20. To je Kamničanom zadostovalo za prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu, prve tri točke pa je potrdil Vidmar.

V naslednjem krogu bo Calcit gostoval pri Salonitu, Krka pa bo gostila Panvito Pomgrad.

GEN-I Volley - Salonit 0:3 (-20, -10, -18)

Nekoč so bili derbiji primorskih sosedov izenačeni in negotovi do zadnjih trenutkov. A zadnja leta je premoč Kanalcev prevelika, da bi se Novogoričani, ki so sosede gostili v Prvačini, lahko enakovredno upirali. Kanalci so tokrat povsem prevladovali na igrišču, bili so boljši v vseh elementih, tako da igralci GEN-I Volleyja, ki so se letos po dveh letih vrnili v prvoligaško konkurenco, niti v enem izmed nizov niso bili blizu presenečenju.

Varovanci povratnika na klop Salonita Andreja Urnauta so že takoj na začetku tekme pokazali, kdo je gospodar na Primorskem. Takoj na začetku so visoko povedli, izid 9:3 je kazal, da se gostiteljem ne obeta nič dobrega. Tekmeci so nato stopili na zavoro, Goričani so vzpostavili ravnotežje, zaostanek nekoliko znižali, toda od preobrata so bili precej oddaljeni.

Drugi niz je nato za GEN-I Volley pomenil katastrofo, domači so zatajili v vseh elementih, nato so visoko zaostali tudi v tretjem nizu, a igra Salonita ni bila več tako zavzeta, da bi tekmece povsem povozili, tako kot so jih v drugem nizu. Tokrat so jim dovolili 18 točk, a tudi to je povsem zadovoljilo navijače Salonita.

V naslednjem krogu bo Salonit gostil Calcit Volley, GEN-I Volley pa bo odšel na gostovanje k Triglavu v Kranj.

Črnuče - Triglav Kranj 0:3 (-21, -23, -19)

Dvorana Tivoli, sodnika Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).
Črnuče ACH: Kodrič, Mihelčič, Hafner, Čopi, Ponikvar, Tepić, Ž. Kumer, Jurić, Donik, D. Kumer, Slovnik, Uršič, Valenčič.
Triglav: Toman, Lužovec, Bošnjak, Tučen, Bregant, Kos, Beravs, Bežek, Mali, Jenko, Maček, A. Kök, Rezar.

V ljubljanskem Tivoliju sta se v prvem krogu novega prvenstva v predtekmi pred obračunom državnih prvakov, igralcev ACH Volleyja, pomerila podružnica najboljšega slovenskega kluba zadnjega desetletja, ekipa Črnuč ACH, in kranjskega Triglava. Mlada ljubljanska ekipa, novinka v prvi ligi, v kateri je kar nekaj igralcev, ki so že igrali tudi za "velikega brata", kot so na primer David Kumer, Stipe Jurić in Žiga Donik, je bila Kranjčanom, letos zastopnikom Slovenije v srednjeevropski ligi, enakovredna, toda na račun so prišle prvoligaške izkušnje, teh ima Triglav precej več.

Varovanci trenerja Marka Brumna so prav vse nize krenili bolje, imeli prednost na začetku, toda Kranjčani so vedno pravočasno postavili reči na svoje mesto. Črnuče še bile še najbližje v drugem nizu, ko so vodile z 18:15 in pred končnico tudi z 21:20, a varovanci Saša Ropa jim veselja niso pustili.

V naslednjem krogu se bodo Črnučani pomerili z ACH Volleyjem, Triglav pa bo gostil novogoriški GEN-I Volley.

Panvita Pomgrad - Maribor 2:3 (-21, -23, 22, 23, -12)

Dvorana OŠ I Murska Sobota, sodnika: Melavc, Vrenko (oba Šempeter).
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut, Rojnik, Felkar, J. Ratkai, Flisar, Javornik, Bogožalec, Bedrač, Hrastovec, Kasnik.
Maribor: Crnjanski, Planinšič, Mulec, Detela, Vrabl, Mejal, Košenina, Herman, Križman, Uremović, Virtič, Plesec.

Panvita Pomgrad lani ni izpolnila prvenstvenih ciljev, novo sezono pa kljub optimističnim napovedim ni začela z zmago. Po dveh nizih je kazalo, da ne bo osvojila niti točke, saj je že zaostajala z 0:2, a že v lanski sezoni je odigrala nekaj maratonskih dvobojev, to pa se je ponovilo tudi tokrat. Varovanci Dejana Fujsa so namreč izenačili na 2:2, toda preobrata vendarle niso izpeljali do konca. Maribor je dobil "tie break" in se veselil dveh točk.

Mariborčani, ki jih letos vodi Sebastjan Škorc, so hitro prevzeli pobudo, sredi niza prišli do občutne prednosti, pri izidu 16:22 je bilo jasno, da bodo povedli z 1:0. Drugi niz je bil bolj izenačen, rahlo pobudo so imeli gostitelji, ki so vodili še pri izidu 23:22, toda zadnji dve točki so osvojili gosti. Naslednja dva niza pa sta šla v roke gostiteljev, v obeh so vodili od začetka do konca. Toda v lovu za tekmecem so izgubili preveč moči, Maribor je v skrajšanem nizu povedel z 9:4, večino prednosti pa obdržal do konca.

V naslednjem krogu bo Maribor gostoval pri Hočah, Panvita Pomgrad pa pri Krki.

Izidi:
Črnuče - Triglav Kranj         0:3 (-21, -23, -19)
GEN-I Volley - Salonit Anhovo  0:3 (-20, -10, -18)
Panvita Pomgrad - Maribor      2:3 (-21, -23, 22, 23, -12)
ACH Volley - Hoče              3:1 (20, -23, 24, 16)
Calcit Volley - Krka           3:0 (14, 12, 22)

Lestvica:
Salonit Anhovo    1   1   0   3:0    3
Calcit Volleyball 1   1   0   3:0    3
Triglav Kranj     1   1   0   3:0    3
ACH Volley        1   1   0   3:1    3
Maribor           1   1   0   3:2    2
Panvita Pomgrad   1   0   1   2:3    1
Hoče              1   0   1   1:3    0
Črnuče            1   0   1   0:3    0
Krka              1   0   1   0:3    0
GEN-I Volley      1   0   1   0:3    0
Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike