Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.08.2017 10:03:35

Konec tedna pred domačimi navijači tudi Tim Gajser

Martin Metelko
Po daljšem poletnem premoru bo v nedeljo na kraljici slovenskih stez v Radizelu šesta dirka za državno prvenstvo AMZS v motokrosu. Na domačih tleh pa je nastop potrdil tudi svetovni prvak Tim Gajser, ki bo na razgibani stezi, polni atraktivnih skokov, pilil formo za naslednjo dirko svetovnega prvenstva.

Za slovenske navijače bo na predzadnji dirki domačega prvenstva to odlična priložnost, da se srečajo s svetovnim prvakom, ki bo tokrat nastopil praktično pred svojimi vrati. Štajerski navijači bodo zanj zagotovo pripravili posebno vzdušje.

Poleg Gajserja lahko na dirki pričakujemo tudi druge najboljše slovenske motokrosiste, so sporočili iz AMZS. Vodilni v točkovanju, mladi dolenjski dirkač Luka Kutnar, je čez poletje trdo treniral in je v vrhunski formi. Redno se je potil tudi Ian Oskar Katanec, ki je treniral celo v Italiji na peščenih stezah in navdušuje z vedno boljšimi predstavami. Ne gre pozabiti hitrega Aljoše Molnarja, ki je v močnem avstrijskem prvenstvu trenutno tretji.


Pestro bo tudi v drugih kategorijah, kjer se kalijo mlajši motokrosisti. V razredu MX2 bodo lahko gledalci uživali v predstavah Jana Pancarja, ki se je letos boril z najhitrejšimi v evropskem prvenstvu in je tudi v izboru državne reprezentance za prihajajoči pokal narodov v motokrosu. Tik za Pancarjem, ki je eno dirko letos izpustil, je le z dvema točkama zaostanka Miha Bubnič. V kategoriji MX 125 bo glavni favorit za zmago domačin Luka Milec.

Nastopili bodo tudi najboljši mladi dirkači na 50-, 65- in 85-kubičnih dirkalnikih ter veterani.

Začetek prvih voženj bo ob 10.50, finalne vožnje pa bodo od 15. ure naprej.

Značke: motokros, dp, napoved

Članki iz rubrike