kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.08.2017 08:54:02

Odbojkarji na tekmi s Španci začenjajo lov na ponovitev velikega uspeha na EP

www.alesfevzer.com
Na Poljskem se bo danes začelo moško evropsko prvenstvo v odbojki. Med osmimi reprezentancami, ki bodo prvi dan stopile na igrišče, bo tudi Slovenija, v Krakovu bo ob 20.30 začela braniti senzacionalno srebro s prejšnjega evropskega prvenstva v Bolgariji.

Prvi njen tekmec v predtekmovalni skupini C bo Španija, evropski prvak leta 2007, ki pa je v zadnjih letih daleč od svoje stare slave, kar pa ne pomeni, da ne bo nevaren.


"Če bi gledali na papirju, so Španci zagotovo najslabša ekipa v naši skupini. A ne smemo gledati tako, saj predstavlja veliko nevarnost. Na začetku prvenstva so vsi ambiciozni, zaradi tega še kako nevarni. Če bi igrali s Španijo zadnjo tekmo, bi bila to najbrž druga ekipa, tako pa nam zagotovo ne bo lahko. Moramo biti previdni, po drugi strani pa se zavedati svoje kakovosti. Španci so tehnično močni, to so dokazali letos poleti, ko so zelo dobro igrali v tretjem razredu svetovne lige. Zaslužijo spoštovanje, straha pred njimi pa zagotovo ne bo," napoveduje slovenski selektor Slobodan Kovač, ki tudi trdi, da se je na Špance zelo težko pripraviti, saj veliko menjajo ekipo.

Slovenija in Španija sta doslej igrali enajst tekem, devetkrat so zmagali Španci, dvakrat na evropskem prvenstvu. Zdajšnja generacija je po zmagi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2010 proti Špancem doživela dva neugodna poraza. Leta 2011 je v Košicah izgubila polfinale evropske lige, leto pozneje pa v Sofiji še tekmo kvalifikacij za olimpijske igre, to je bila tudi zadnja medsebojna tekma.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike