900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.08.2017 19:02:20

Slovenke ostajajo v igri za SP

CEV
Ženska reprezentanca je na turnirju zadnjega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 na Japonskem prišla do prve zmage.

Po torkovem porazu z Bolgarijo so Slovenke danes ugnale Grčijo s 3:0 (17, 22, 19).

Slovenske odbojkarice so v Rotterdamu vendarle prišle do potrebne prve zmage, ki je tekmice s Peloponeza niso uspele ogroziti. V uvodu srečanja je bil rezultat do pete točke poravnan, nato pa so Slovenke povedle z 8:5, in po slabi igri Grčije v napadu z 11:7. Tekmice so se približale na točko, po uspešnih napadih Lane Ščuka pa je bila razlika vnovič štiri točke in popolnoma zagospodarile na parketu.

Drugi niz so bolje pričele Grkinje, ki so predvsem preko visoke Vasilantonakijeve dosegale točke v napadu. A ob tehničnem odmoru je imela Slovenija že točko naskoka, ki so jo povišale na +4. V nadaljevanju pa so se tekmice prebudile in na 20. točki sta bili ekipi poravnani. V končnici niza pa so bile bolj zbrane slovenske igralke, levji delež k zmagi pa je ponovno prispevala napadalna vrsta.

Slovenske odbojkarice so tudi v začetku tretjega niza nadaljevale v visokem ritmu ter si po bloku Eve Mori hitro priigrale prednost treh točk (4:1). Po dveh zaporednih točkah Ize Mlakar, prve z napadom, druge pa z blokom, je grška klop ob izidu 10:6 za Slovenijo zahtevala prvi odmor. A ta ni prinesel preobrata. Razlika je narasla že na 23:16 in zmaga je bila le še vprašanje časa.

"Danes smo pričeli srečanje bolje in veliko bolj agresivno kot včeraj. Ob dobrem servisu smo jim onemogočali razvoj igre, na ta račun pa smo lahko dobro formirali blok in organizirali igro v obrambi. Zelo dobro smo igrali tudi na njihov servis, ne ravno najboljše v protinapadih, toda blok in obramba sta delovala odlično, prav tako servis. Grkinje imajo odlične napadalke, toda že od začetka srečanja smo jih uspešno zaustavili. Jutri je na sporedu nova tekma. Na vsak način moramo izboljšati še nekatere elemente igre, saj nam bodo na nasprotni strani mreže stale same odlične ekipe," je po tekmi povedal slovenski selektor Alessandro Chiappini.

V četrtek Slovenke čaka težak obračun z Belgijo, s katero je nedavno izgubila na prijateljski tekmi.

SLOVENIJA - GRČIJA 3:0 (17, 22, 19)
Slovenija: Mori (C) 6, Eržen, Pahor (L), Igličar 1, Mlakar 17, Đukić, Mihalinec, Ščuka 11, Pintar 1, Mikl (L), Marušič, Planinšec 8, Sobočan 6, Grudina 6. Selektor: Alessandro Chiappini.
Grčija: Spanou, Nomikou 4, Papafotiou 2, Kountoura, Lamprousi 2, Karafoulidou, Merteki 3, Konomi, Vasilantonaki 13, Chantava 14, Giota 5, Kalantaridou, Emmanouilidou, Kakouratou. Selektor: Ioannis Orfanos.

Članki iz rubrike