Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.08.2017 08:05:32

Grega Žemlja bo športno pot zaključil v družbi najboljših

Grega Žemlja
alesfevzer.com
Prvič po petih letih bodo skupaj na igrišče stopili trije najboljši slovenski teniški igralci - Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Razlog je zgodovinski, kariero poklicnega igralca tenisa bo končal največji med njimi, 30-letni Žirovničan, pred leti že 43. igralec na svetu.

Konec športne poti bo Grega Žemlja obeležil z ekshibicijskim dvobojem, kakršnega v Sloveniji še ni bilo. Družbo najboljšim trem bo delala mladinska prvakinja Wimbledona in evropska prvakinja, 16-letna Kaja Juvan, ki se je pred kratkim na turnirju ATP v Umagu udeležila podobnega revialnega dvoboja. Mlada Ljubljančanka je imela tedaj ob strani prave legende, vsi so bili nekdanji zmagovalci Wimbledona, Hrvata Gorana Ivaniševića, Avstralca Peta Casha in Nizozemca Richarda Krajicka.

Grega Žemlja želi, da podrobnosti dvoboja oziroma način tekmovanja ostanejo skrivnost, obljublja pa, da se bodo gledalci odlično zabavali. Zato poziva vse ljubitelje slovenskega tenisa, da pridejo danes ob 20.30 na teniški stadion v Portorož.



Sedeminštirideseti igralec sveta Aljaž Bedene, ki sicer zadnja leta nastopa pod zastavo Velike Britanije, a naj bi po neuradnih vesteh znova postal član slovenske reprezentance, Blaž Kavčič, trenutno najvišjeuvrščeni slovenski reprezentant na lestvici ATP - 84. mesto, in Grega Žemlja so nazadnje skupaj igrali leta 2012 na Davisovem pokalu v Velenju.

Grega Žemlja je v trinajstih letih profesionalnega tenisa kot prvi Slovenec osvojil turnir serije challenger, bil prvi Slovenec, ki se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam in prišel do tretjega kroga, kot prvi se je prebil pod 50 mesto na svetu in kot prvi je igral v finalu turnirja ATP. V karieri je s tenisom zaslužil 1,2 milijona dolarjev.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike