Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.08.2017 10:40:57

Grega Žemlja bo v petek zvečer postal legenda slovenskega tenisa

Arsen Perić
Slovenija nikoli ni imela takšnega tenisača, kot je Grega Žemlja, prav tako pa še nikdar doslej ni bila priča takšnemu spektaklu, kot se obeta portoroškemu avditoriju na teniškem stadionu v petek zvečer.

Grega Žemlja bo v petek ob 20.30 dokončno postal legenda slovenskega tenisa in ta dogodek bo obeležil z ekshibicijskim dvobojem, na katerega je povabil smetano slovenskega tenisa. Z veseljem sta se vabilu odzvala tako Aljaž Bedene kot Blaž Kavčič, trenutno edina Slovenca, ki sta uvrščena med prvih sto na svetu, počaščena z vabilom pa je bila tudi najperspektivnejša slovenska igralka, zmagovalka letošnjega Wimbledona med mladinskimi dvojicami in evropska prvakinja do 18 let, 16-letna Kaja Juvan.

Kot pravi Grega Žemlja, bo ekshibicija nekaj posebnega. "Hočem, da vse skupaj ostane skrivnost. Brez dvoma bo zanimivo. Skušali se bomo približati temu, kar počnejo na turnirju ATP v Umagu. Zato lepo vabim vse ljubitelje tenisa v Sloveniji, da pridejo v petek ob 20.30 v Portorož in da skupaj postavimo piko na i moji karieri."

Grega Žemlja bo kariero zaključil pri 30 letih, kar je precej nenavadno za igralca, ki je bil 2013 43. igralec na svetu in ki je postavil niz težko ponovljivih rekordov za slovenski tenis. "Čeprav je tenis zame vse v življenju in bom v tem športu ostal tudi po koncu kariere, sem se ga enostavno zasitil. Stalna potovanja, igranje na turnirjih drugega razreda, uvrstitve med 100 in 200 mestom me ne veselijo več. Nič ne obžalujem, če bi moral še enkrat izbirati, bi se zagotovo odločil za tenis, saj mi je dal toliko nepozabnih doživetji, ki me bodo spremljala do konca življenja," je dodal Žemlja.



Žirovničan je v trinajstih letih profesionalnega tenisa kot prvi Slovenec osvojil turnir serije challenger, bil prvi Slovenec, ki se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam in prišel do tretjega kroga, kot prvi se je prebil pod 50 mesto na svetu in kot prvi je igral v finalu turnirja ATP. V karieri je s tenisom zaslužil 1,2 milijona dolarjev.

Glede na to, da je Grega Žemlja rekorder po števili nastopov za slovensko reprezentanco in da mora Teniška zveza Slovenije v naslednjih mesecih izbrati novega selektorja, saj se Blažu Trupeju po dvanajstih letih izteka mandat na čelu ekipe za Davisov pokal, se nova legenda slovenskega tenisa ponuja kot eden od kandidatov. Tudi zaradi dejstva, da Slovenija ne premore velikega števila trenerjev; Davis cup reprezentanco so od leta 1991 dalje vodili le Aleš Filipčič, Marko Por, Boris Breskvar in Blaž Trupej.

"Zagotovo bi me to veselilo, vendar moj način dela ni, da bi se komur koli vsiljeval. Če bodo odgovorni ocenili, da me potrebujejo, se bom z veseljem odzval, saj je reprezentanca zame svetinja in sem bil vedno z veseljem del nje," je zaključil Žemlja.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike