milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.07.2017 20:37:13

Slovenski skakalci začeli tik pod stopničkami

Tit Košir
Slovenija je bila četrta na ekipni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Wisli, prvi tekmi VN v tej sezoni.

Miran Zupančič, Robert Kranjec, Peter Prevc in Anže Lanišek so zbrali 948,7 točke. Med 13 državami so zmagali domačini Poljaki (994,7) pred Norvežani (982,5) in Nemci (951,9).

Miran Zupančič je prvič v karieri nastopil za slovensko člansko ekipo, Robert Kranjec pa prvič po lanski poškodbi kolena.

Zupančič je s 125 metri Slovence po prvi skupini popeljal na drugo mesto, kjer so ostali tudi po drugi seriji in 124,5 metrih Kranjca. Meter krajši je bil v tretji skupini Prevc, ki pa je imel drugo oceno, končno tretje mesto po prvi seriji pa je s 126,5 m potrdil Lanišek. Slovenci so v "prvem polčasu" zbrali 466,5 točke, Norvežani so jih imeli na prvem mestu 480,2, drugouvrščeni Poljaki pa 472,6.

Zupančič je tretjo mesto Slovenije zadržal tudi po prvem finalnem skoku, ko so mu namerili 125 m. Meter in pol krajši je bil v drugi seriji Kranjec, tudi 123,5 metrov pa je bilo dovolj, da je slovenska ekipa ohranjala mesto na zmagovalnem odru. Prevc je v drugi seriji pristal pri 126,5 m, po odličnem skoku Andreasa Wellingerja (131 metrov) pa so Slovenci pred zadnjo skupino tekmovalcev imeli le še sedem desetink točke prednosti pred četrtimi Nemci.

V zadnji skupini je Lanišek pristal pri 123 metrih, za ohranitev tretjega mesta pa bi potreboval dva metra in pol daljši skok, saj je Stephan Leyhe pristal pri 126 metrih in tako so Slovenci prav v zadnjem skoku sestopili z odra za zmagovalce; za Nemci so zaostali za 3,2 točke.

V soboto bo še posamična preizkušnja, na kateri bo tekmovala sedmerica slovenskih skakalcev, vsi, ki so prišli na Poljsko; poleg četverice, ki je nastopila na ekipni tekmi, bodo na startu še Jurij Tepeš, Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

Članki iz rubrike