Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gv
gv
0 15.06.2017 09:02:49

Uradno: Boksarski dvoboj tisočletja na sporedu avgusta!

Napovedovalo se ga je mesece, zdaj je tudi uradno! Avgusta bo na sporedu eden najbolj pričakovanih boksarskih dvobojev v zgodovini tega športa.

V zgodovini boks je bilo že kar nekaj zelo odmevnih dvobojev. O obračunih legendarnega Muhammada Alija so bile napisane knjige, številni ljubitelji so z velikanskim zanimanjem spremljali boje še enega boksarskega velikana Mika Tysona, v zadnjih letih pa sta kraljevala Floyd Mayweather in Manny Pacquiao. Ne nazadnje je bil ravno njun dvoboj eden najbolj gledanih v zgodovini tega športa, o tem pa precej pove že samo podatek, da je Američan samo s tem dvobojem zaslužil okoli 250 milijonov evrov, Filipinec pa okroglih sto milijonov manj.

mayweather

Zdaj pa se nam obeta tudi morda celo najbolj pričakovan dvoboj v zgodovini tega športa. Kakopak ne tudi najbolj gledljiv in kvaliteten, vsekakor pa ni zanemarljivo dejstvo, da sta dva najbolj popularna borca današnjega časa uradno napovedala medsebojni dvoboj. Boksarski zvezdnik Floyd Mayweather in borec mešanih borilnih veščin Conor McGregor sta razkrila, da se bosta po mesecih dogovarjanj in usklajevanj vendarle pomerila med seboj. Do dvoboja bo prišlo 26. avgusta v Las Vegasu, znanih pa je tudi nekaj podrobnosti obračuna.

40-letni Američan in 28-letni Irec se bosta pomerila po boksarskih pravilih, stavnice, športna javnost in vsi ostali pa vlogo absolutnega favorita pripisujejo Mayweatherju. Američan naj bi samo za dvoboj v žep pospravil 100 milijonov evrov, Irec 20 milijonov manj, obračun bo pa prenašala plačljiva televizija, kar pomeni, da si lahko oba obetata še dodaten zaslužek. Ki bo po pričakovanjih zelo visok.

mcgregor re
Reuters

"Česa takšnega v zgodovini športa ne pomnimo. Misli, da česa podobnega še nismo videli, sploh ni možno oceniti, kakšen zaslužek bi ta dvoboj lahko prinesel. Samo nebo je meja," je dejal Stephen Espinoza, direktor televizije, ki si je zagotovila pravico prenosa dvoboja.

Značke: mayweather, mcgregor

Članki iz rubrike