GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ou
ou
0 19.05.2017 16:55:58

Odbojkarji dvakrat s Srbi - prvaki svetovne lige

Fotografija je arhivska.
www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo pred začetkom kvalifikacijskega turnirja, ki bo od 24. do 28. maja v Ljubljani, za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v soboto igrala še svojo drugo pripravljalno tekmo. Tokrat bo v Šoštanju v okviru vseslovenskega odbojkarskega vikenda gostila reprezentanco Srbije. Tekma se bo začela ob 19.30.

Za slovenske in srbske odbojkarje, lanskoletne zmagovalce svetovne lige, bo sobotna tekma v Šoštanju zadnja uradna pred začetkom kvalifikacij za SP 2018, ki bo v Bolgariji in Italiji. Dan pozneje se bosta ekipi v ljubljanskih Stožicah sicer pomerili še enkrat, vendar za zaprtimi vrati.

Slovenski selektor Slobodan Kovač, ki je bil leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju soigralec srbskega selektorja Nikole Grbića, ko je takratna reprezentanca Jugoslavije osvojila zlato kolajno, je po nedeljski tekmi z Iranom skrčil seznam kandidatov za nastop v kvalifikacijah za SP. V Šoštanju tako ne bo več računal na Jana Klobučarja in Žigo Šterna.


"Po tekmi z Iranom smo videli, kje smo in kakšno je v tem trenutku naše stanje. Lahko ga ocenim kot zelo pozitivnega, saj se kot ekipa dobro razumemo in smo to prenesli tudi na igrišče. Pozna se tudi, da zdaj že nekaj časa treniramo v polni zasedbi in da nam igra lepo teče. Tekma s Srbijo bo za nas dober preizkus, saj bomo lahko videli, na kakšni ravni lahko igramo na tekmi. Pokazalo se bo, kje so naše prednosti in slabosti, po tej tekmi pa bomo imeli tudi še nekaj časa, da pred začetkom kvalifikacij kaj popravimo. Proti Srbom bomo lahko preizkusili tudi taktične zamisli in vse tisto, kar se dogovarjamo na treningih. Gre za močnega nasprotnika in mislim, da nas čaka kakovostna tekma, ki jo z veseljem pričakujemo," je pred temo s Srbijo dejal Jan Kozamernik, bloker slovenske izbrane vrste, ki bo svojo kariero nadaljeval v slovitem Trentino Volleyju.

V Šoštanju bo v soboto in nedeljo vse v znamenju odbojke. Vrhunec bo seveda obračun med Slovenijo in Srbijo, za katero bo igral tudi organizator igre ACH Volleyja Maksim Buculjević, v okviru 50-obletnice OK Šoštanj Topolšica, ki je leta 2004 osvojil naslov slovenskega državnega prvaka, pa bo potekal tudi vseslovenski odbojkarski vikend. Začel se bo že v soboto dopoldne s finalnimi tekmami najmlajših odbojkarjev, ki se bodo borili za naslov državnih prvakov. V nedeljo pa bo v Šoštanju nastopila tudi ženska reprezentanca v odbojki sede, ki se bo pomerila z Madžarsko.

Slovenski odbojkarji bodo v kvalifikacijah za SP 2018 igrali proti Gruziji, Latviji, Portugalski, Izraelu in Belgiji.

Članki iz rubrike