mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 18.05.2017 13:22:49

Bodo Korošci ostali praznih rok?

Na Ravnah in v Izoli sta bili prvi finalni tekmi končnice 1. SNTL. Domačini so na Koroškem zapravili lepo priložnost za vodstvo v finalu (igra se na dve zmagi), gostiteljice na Primorskem pa so bile uspešne.

Tudi brez najboljšega igralca v prvi ligi Uroša Slatinška, ki je tik pred končnico pri Krki dobil odpoved, so mladci Tilen Novak, Tilen Cvetko in Peter Hribar ob pomoči Nevena Karkovića na klopi naredili velik korak na poti do naslova. Pri domačinih je odličnemu Mitji Horvatu uspel trojček zmag, a je to bilo premalo za zmago proti aktualnim prvakom. Vse ostalo je namreč odšlo na Dolenjsko, saj sta po dvakrat zmagala Cvetko in Hribar, eno pa je prispeval še Novak. Tekma se je na stran Krke prevesila že v prvem krogu, ko sta Cvetko in Hribar izvlekla težki tekmi proti Darku Jamšku in Janezu Petrovčiču. Hribar je po zaostanku z 0:2 v petem nizu z 11:9 premagal Jamška, Cvetko pa je prav tako po zaostanku z 0:2 v odločilnem nizu premagal Petrovčiča z 11:8. Cvetko je kasneje premagal še Jamška, Hribar pa Petrovčiča, ki tokrat ni imel svojega dne in je v osmi tekmi z 1:3 izgubil še proti Novaku. Po kar 150 minutah igre je zmaga pripadla gostom, ki bodo kapital poskušali unovčiti že to soboto, ko bo v Novem mestu na sporedu morda že odločilna tekma finala.

Pri dekletih so branilke naslova iz Mute na gostovanju pri Arrigoniju v Izoli ostale praznih rok. Poraz z 2:5 bodo poskušale izničiti na domačih mizah, a če bodo Primorke tudi na Muti zaigrale v popolni postavi, ne bo nobeno presenečanje, če se naslov državnih prvakinj preseli na Obalo. Čeprav Primork še zdaleč ne gre podcenjevati, je več kot jasno, da na Koroškem nekaj ni na svojem mestu, saj v ekipi ni Nike Veronik, njena sestra dvojčica pa igra zelo spremenljivo, daleč od nekdanje forme. Korošice je tokrat nekaj časa pri življenju držala Vesna Rojko, ki je dobila obe svoji tekmi, proti Urški Čokelj in Lei Paulin. Melita Verhnjak in Zala Veronik pa nista uspeli. Veronikova je izgubila vse tri tekme proti Čokljevi, Paulinovi in Jani Ludvik, ki je bila stoodstotna in je prispevala dve točki. Zmago je v sedmem dvoboju potrdila Paulinova, ki je s 3:1 premagala Zalo. Glede na formo v končnici se lahko zgodi, da bomo v letošnji sezoni dobili nove državne prvakinje, in naslov naj bi po osmih letih (enkrat NTK Muta in sedemkrat Fužinar Interdiskonta) odšel iz Koroške.

Seveda je treba odigrati še povratne dvoboje in potem morebitni tretji – odločilni – tekmi, toda bolj kot ne je jasno, da bosta naslova pripadla Dolenjcem, če ne bo nihanj v igri Krkinih mladcev, in Primorkam, a le če bo Jana Ludvik igrala v takšni formi kot na zadnjih dveh tekmah.

FINALE 1. SNTL
Moški
Fužinar Interdiskont – Krka 3:5
Jamšek – Hribar 2:3, Horvat – Novak 3:0, Petrovčič – Cvetko 2:3, Horvat – Hribar 3:1, Jamšek – Cvetko 1:3, Petrovčič – Novak 1:3, Horvat – Cvetko 3:0, Petrovčič – Hribar 0:3
Ženske
Arrigoni Izola – Muta 5:2
Čokelj – Rojko 2:3, Paulin – Verhnajk 3:1, Ludvik – Z. Veronik 3:0, Paulin – Rojko 1:3, Čokelj – Z. Veronik 3:2, Ludvik – Verhnjak 3:0, Paulin – Z. Veronik 3:1 

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike