Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rp
rp
0 19.03.2017 22:26:43

Slovenski podprvaki proti Francozom

Matija Povh, Aljoša Ferfolja in ostali igralci Hrasta proti Francozom.
Zdenko Fajdiga
Aktualni slovenski balinarski podprvaki iz Kobjeglave se bodo v kvalifikacijah evropske lige pomerili proti francoskemu Saint Vulbasu. Škofjeloška Trata ima kot državni prvak zagotovljeno mesto v četrtfinalu.

Žreb kvalifikacijskega kroga evropske balinarske lige je Hrastu iz Kobjeglave kot drugouvrščeni zasedbi slovenskega prvenstva namenil Saint Vulbas, ki je letos osvojil naslov francoskega prvaka. Prvi obračun bo na sporedu konec aprila v Franciji, povratna tekma pa v začetku maja v Sežani.

Naslov prvaka brani italijanski Pontese, ki je s pomočjo številnih slovenskih reprezentantov lani v velikem finalu premagal Trato. Leta 2002 se je naslova evropskega podprvaka veselil tudi ljubljanski Krim, leta 2002 pa Mlinar iz Padne. Med klubi na evropski sceni dominirajo Italijani. Posebej velja omeniti zasedbo BRB Ivree, ki je v zadnjih sedmih letih osvojila kar pet evropskih lovorik.

Uvodni obračuni kvalifikacijskega kroga evropskega pokala bodo na sporedu 29. aprila, povratne tekme pa teden dni kasneje. Četrtfinale bo na sporedu 20. in 27. maja, medtem ko bo zaključni turnir najboljše četverice 10. in 11. junija gostil italijanski Savigliano.

Članki iz rubrike