Zvezde

Boštjan Romih spregovoril tudi o ločitvi

A.S.
14. 4. 2015, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Boštjana Romiha bi najbrž vsaka mama rada imela za zeta. Z živahno in energično ženo Laro se razumeta in imata rada, da se to vidi že od daleč. Tudi v oddaji, ki jo trenutno vodi, je poskočen, duhovit in nabrit.

Iztok Dimc

Kolikor vidim, ste v oddaji Popolna poroka že zelo sproščeni in duhoviti, kot da jo je Jože Potrebuješ pisal vam na kožo!

Seveda, Jožetu sem plačal mastne denarje in mu rekel: Napiši oddajo zame! Ne, malo narobe si predstavljate razmerja pri ustvarjanju oddaje. Jože je glavni, selektor, izvršni producent. Potem nas je še najmanj šest takih, ki ustvarjamo vsebino. V glavi in studiu preigramo vse igre, premeljemo vse, pade na pamet sproti. Predvsem pa sem zdaj dobil vlogo, ki mi omogoča, da se pokažem še v drugačni voditeljski luči.

Tudi v zakonskem stanu ste že lepo število let. Koliko natančno?

Kmalu bo enajst let. In petnajst let skupnega življenja z Laro. Zadnjič sem nekje prebral, da oddajo vodi »Že zelo dolgo poročeni Romih«.Enajst let je že zelo dolgo? Je pa res, da bi več pozornosti zbudil z ločitvijo kot pa z večnim navajanjem dejstva, da z Laro uspešno krmariva skozi zakon.

Ste eden izmed srečnežev, ki ste izbrali pravo – ali je ona izbrala vas? 

Ja, zanimivo je to, moški je osvajalec, ampak ženska se odloči. Lovec je postal plen, hkrati pa ima občutek, da je uplenil, samo ženske to znate.

Vaša Lara je zelo energična ženska – kako ste ji kos? Je težko ali je ravno to gibalo vajinega zakona, da ji nikoli ne pridete do konca?

 Lari se predvsem popolnoma prepustim in ji zaupam. Zakaj ji ne bi – navsezadnje je odlično izbrala, ko je šlo za moža.(smeh) Ta njena neskončna energija pa počasi postaja tudi njena zahrbtna prijateljica. Zadnjič se je zgodilo, da je za skoraj dva tedna obležala, in take je nisem videl, odkar sva skupaj. Moram jo naučiti, kako se kakšno skrb ali delo tudi odloži, tudi najboljši motor se sčasoma utrudi in jaz z njo računam še na veliko skupnih kilometrov.

Postali ste zagrizen gorski kolesar. Je to tudi zato, da malo uidete od doma?

No, če bi že bežal, bi izbral kaj hitrejšega, kot je kolo. (smeh) Gre za čiščenje žil, glave, polnjenje duše, »zrakoterapijo«, nujno vzdrževanje kondicije in želim, da se tudi otroci nečesa naučijo: vsake toliko si moraš vzeti čas zase, za svoje srce, za svoj nasmeh. Vsak tak »pobeg« pa načrtujem, če se le da takrat, ko družina tega ne občuti , popoldne in za konec tedna poskušam vedno biti doma.

Kako najdete čas zase ob treh odraščajočih otrocih in precej zahtevni ženi?

Nekoč sem intervjuval svetovno znanega violinskega virtuoza Stefana Milenkovića in ga spraševal podobno – poleg tega, da vsak dan več ur vadi, poučuje, koncertira, se veliko druži, pleše tango, skakal je s padalom in kaj vem, kaj še vse ... In je odgovoril, čas si je treba narediti. Ne vzeti, ampak narediti si ga je treba. Zanimivo, vsi ga imamo popolnoma enako na voljo, zgledujmo se po tistih, ki ga znajo bolje izkoristiti.

Kaj bi položili na srce zakoncem, ki se bodo poročili v vaši oddaji, in vsem novopečenim zakoncem ?

Eden največjih sovražnikov v življenju je naš ego. Lahko greš kamorkoli, si s komerkoli, pred sabo ne moreš uiti. Zato mislim, da je za dobro življenje v dvoje treba vzgajati, krotiti, brusiti, plemenititi tudi ali predvsem sebe. Bolj ko si izpolnjen, samostojen in zadovoljen in na drugi strani skromen, boljši partner si lahko. In če se ti zazdi, da imaš težave in da so drugi srečnejši od tebe, se spomni besed izkušenj: vsak ima svoj križ.