Muhasto vreme

Bomo novo leto preživeli na suhem?

T.L.
26. 12. 2017, 13.30
Posodobljeno: 26. 12. 2017, 13.31
Deli članek:

Vreme je nekoliko muhasto. Preverite, kaj vremenoslovci napovedujejo za naslednje dni.

STA

Pogled skozi okno ne kaže, da bomo že čez nekaj dni vstopili v novo leto. Temperature so visoko na ničlo, nič pa tudi ne kaže, da bomo v prihodnjih dneh deležni pošiljke snega.

In kaj se nam obeta v naslednjih dneh? V sredo bo na severovzhodu še nekaj sonca, drugod bo oblačno, predvsem v zahodni polovici države pa se bodo občasno pojavljale padavine,napovedujejo vremenoslovci na Agenciji za okolje (Arso).

Po nižinah bo deževalo, meja sneženja bo med 900 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 9, najvišje dnevne od 6 do 12, v dolinah severozahodne Slovenije okoli 2 °C.

V noči na četrtek se bo dež okrepil in zajel vso državo. V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan postopno slabele. Meja sneženja se bo ob koncu padavin postopoma spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. 

V petek se bo postopno razjasnilo, v soboto in nedeljo bo nad Alpami in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek in torek predvidoma prehodno oslabelo, prešla nas bo vremenska motnja. Od sredine prihodnjega tedna naprej se bo predvidoma spet krepil anticiklon.  

V soboto in nedeljo kaže na suho vreme. V soboto bo tudi nekaj sonca, v nedeljo pa več oblačnosti. V ponedeljek in torek bo prehodno večja možnost za padavine. V drugi polovici prihodnjega tedna kaže na suho vreme. Temperature bodo večinoma med 0 in 5 °C, še napovedujejo vremenoslovci.