Vreme danes

Pričakujte sneg, dež in močan veter

S.S./STA
10. 12. 2017, 10.55
Posodobljeno: 10. 12. 2017, 14.08
Deli članek:

Ob morju in na Goriškem bo čez dan pričelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti.

Reuters

Danes bo sprva precej jasno, ponekod tudi megleno, čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Ob morju in na Goriškem bo čez dan pričelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti. Na severovzhodu bo večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 5, ob morju do 9 stopinj Celzija. Predvidoma bo najtopleje proti večeru. Zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg povsod po nižinah prešel v dež, meja sneženja se bo še zviševala. V ponedeljek zjutraj bo temperatura večinoma od 1 do 7, ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

Vetrovno bo

Danes se bo krepil jugozahodni veter. Od popoldneva dalje bo v višjih legah predvsem na Notranjskem in Koroškem presegal hitrost 100 kilometrov na uro. V ponedeljek se bo še okrepil in bo močan tudi drugod v višjih legah, tudi ponekod po nižinah bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Predvidoma bo slabel v torek čez dan.

Obeti

V torek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj na vzhodu Slovenije. Meja sneženja bo visoko. Veter bo popoldne nekoliko oslabel. V sredo bodo padavine čez dan ponehale. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob koncu padavin lahko ponekod spustila do nižin.

Vremenska slika

Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nova vremenska fronta se pomika čez zahodno Evropo proti Alpam. Pred njo doteka nad naše kraje od jugozahoda spet toplejši in postopno vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes zjutraj bo pretežno jasno in mrzlo. Popoldne se bo v severni Italiji pooblačilo, začele se bodo pojavljati manjše padavine, ki bodo do večera zajele tudi severozahodno Hrvaško. V krajih vzhodno od nas se bo krepil jugozahodnik. Jutri bo oblačno. V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho, drugod pa bo deževalo, nad okoli 1800 do 2000 m pa snežilo. Popoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter.

Biovreme

Vremenska obremenitev se bo v nedeljo krepila, veliko ljudi bo imelo značilne vremensko pogojene težave, ki se bodo kazale kot slabo počutje, nemir, potrtost razdražljivost in utrujenost. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno.