Vračajo se padavine

Vreme: pripravlja se sprememba

J.P./STA
1. 10. 2017, 17.19
Posodobljeno: 1. 10. 2017, 17.20
Deli članek:

Popoldne bo večinoma sončno, le ponekod na Gorenjskem bo občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje popoldne in zvečer.

Temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem malo nad 20 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno in sprva ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo na zahodu oblačnost povečala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje popoldne in zvečer. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad večjim delom vzhodne Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte vplivajo predvsem na vreme v zahodni, severni in deloma srednji Evropi ter v zahodnem delu Sredozemlja. V višinah se nad našimi kraji še zadržuje razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo ob severnem Jadranu pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v krajih severno in zahodno od nas tudi pretežno oblačno. Jutri bo pretežno jasno, več oblačnosti bo popoldne v krajih zahodno od nas.