Oblaki in nižje temperature

Število sončnih ur najnižje v več kot 50 letih

T.L.
27. 9. 2017, 12.33
Posodobljeno: 27. 9. 2017, 13.03
Deli članek:

Poleg podpovprečnih temperatur je število sončnih ur v letošnjem septembru marsikje po Sloveniji najnižje v več kot 50 letih.

Profimedia
Mesec september s soncem ni bil radodaren.

Indijanskega poletja nismo dočakali in september nas je že pošteno "ohladil". Padavine, dnevne temperature, ki z veliko težavo presežejo 15 stopinj Celzija in hladna jutra so postala naša stalnica. Da imamo opravka s podpovprečnimi temperaturami, potrjujejo tudi podatki Agencije za okolje (Arso), kjer so ugotovili, da je po jasnuarju september šele drugi letošnji mesec s podpovprečnimi temperaturami.

Še bolj pa izstopa podatek, da bo število sončnih ur v letošnjem septembru marsikje po Sloveniji najnižje v več kot 50 letih. 

Tudi današnji dan je oblačen, na več sonca lahko računajo le na Primorskem. Nekoliko lepša je napoved za četrtek, ko bo na Primorskem ob šibki burji pretežno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Nas bo pa po nižinah v notranjosti zjutraj "razveselila" megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 16 do 20 stopinj Celzija, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, sporočajo na Agenciji za okolje.