Meteorologi opozarjajo

Ljubljanica že prestopila bregove: Prihajajo obilne padavine in poplavljanje rek!

S.R.
16. 9. 2017, 11.15
Posodobljeno: 16. 9. 2017, 15.41
Deli članek:

V soboto popoldne in ponoči bo občasno močneje deževalo. Predvsem v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji bodo vodotoki naraščali, možna bodo razlivanja posameznih rek, sporoča Agencija RS za okolje.

G.G.
Pod črnuškim mostom se nevarno dviga Sava.

Od petka zvečer do sobote zjutraj je v večjem delu Slovenije padlo od 20 do 60 litrov dežja na kvadratni meter. Manj kot 20 l/m2 je padlo ponekod v severovzhodni in severozahodni Sloveniji. Deževje, ki ga bodo spremljale tudi krajevne nevihte z nalivi, se bo nadaljevalo do nedelje popoldne. Do ponedeljka zjutraj se bodo nato pojavljale le še manjše krajevne padavine, vendar se bo tekom dneva dež znova okrepil in ponehal šele v noči na sredo.

Arso
Vremensko opozorilo

Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem Barju

Po podatkih Agencije za okolje (Arso) Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju. Danes bodo sicer reke po vsej državi močneje naraščale, ob tem bodo posamezne reke zlasti v osrednji in jugovzhodni Sloveniji poplavile, predvidoma na območjih pogostih poplav.

G.G.
Sava pri Črnučah.

Ob ponovni okrepitvi padavin v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan se bodo poplavne razmere pričele stopnjevati. Reka Krka s pritoki se bo v srednjem in spodnjem toku razlivala na območjih pogostejših poplav. Na izpostavljenih območjih se lahko razlije v širšem obsegu. Kraška polja na Notranjskem in Dolenjskem se bodo ojezerila.

Arso
Hidrološko opozorilo za nedeljo.