Zelo jesensko

Na vrsti so dežniki, škornji in toplejša oblačila

M.K.
11. 9. 2017, 07.51
Posodobljeno: 11. 9. 2017, 08.07
Deli članek:

Pred nami je precej oblačno vreme z obilnimi padavinami. Nekaj sonca bo le v sredo, zatem pa spet dež in ob koncu tedna tudi ohladitev.

Profimedia
Nevarna ideja se je porodila petletniku (fotografija je simbolična).

Danes bo pretežno oblačno in deževno, vmes bodo ponekod tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj C. Jutri bo večinoma oblačno s padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 20 stopinj C, piše na spletni strani Agencije republike Slovenije za okolje (Arso).

V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V četrtek bo zapihal jugozahodnik in na zahod prinesel nove oblake ter občasne padavine, na vzhodu bo večji del dneva sončno. Nova hladna fronta nas bo prešla v noči na petek.

Arso

Opozorilo

Do torka zvečer vremenoslovci pričakujejo obilne padavine z nalivi. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo krajevno lahko padlo še okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Povečani pretoki rek po Sloveniji

Posamezne reke v porečju Soče, zgornje Save in Reke so narasle do velikih pretokov. V ponedeljek zjutraj bodo reke zlasti v zahodni polovici Slovenije še naraščale. Ob predvidenih močnejših nalivih razlivanja posameznih vodotokov na teh območjih niso izključena.

Arso

In kako kaže za naprej?

V četrtek se bo našim krajem približala nova višinska dolina s hladno fronto, ki nas bo predvidoma dosegla v noči na petek in prinesla ohladitev. Kaže da bo vremenski proces trajal več kot en dan. Deloma lahko vztraja tudi še čez vikend in v začetku novega tedna, ko se verjetnost za padavine močno zmanjša, od zahoda pa se bo širilo območje visokega zračnega tlaka. Od petka naprej kaže, da bodo naši kraji pod vplivom severnih vetrov s katerimi bo nad naše kraje doteka hladnejši zrak.

V četrtek se bo ob jugozahodnem vetru na zahodu pooblačilo. Čez dan se bodo tam začele pojavljati padavine, ki se bodo v noči na petek razširile nad vso državo, ter v petek oslabele. Verjetnost za padavine je znatna še čez vikend, nato pa hitro pada. Najvišje dnevne temperature bodo ostale pod 20 stopinj.