Vreme

Tudi jutri plohe, v torek nevihte

J.P./STA
3. 9. 2017, 17.05
Posodobljeno: 3. 9. 2017, 17.07
Deli članek:

Ponoči bo ob morju spremenljivo oblačno s kakšno ploho, drugod bo delno jasno, po nekaterih kotlinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Jutri bo spremenljivo oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V torek zjutraj bodo na Primorskem plohe in nevihte, drugod bo precej jasno, po nekaterih kotlinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastane lahko še kakšna kratkotrajna ploha. V sredo bo na jugozahodu pretežno oblačno, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. V četrtek bo večinoma oblačno in deževno, na Primorskem bodo tudi nevihte.

Vremenska slika: Vremenska fronta se je pomaknila nad južni Balkan. Od severovzhoda k nam priteka hladnejši in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo ob Jadranu nekaj ploh, drugod bo večinoma jasno. Ponekod po kotlinah bo zjutraj megla. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Predvsem v Alpah in ob Jadranu se bodo pojavljale plohe.