Slovo sončnih dni

Konec spomladanske idile: meja sneženja se bo spustila, meteorologi napovedujejo padavine

J.P.
16. 4. 2017, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes popoldne je bilo spremenljivo do pretežno oblačno s padavinami, deloma plohami in nevihtami. Zapihal je severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Profimedia
Spremenljivo oblačno bo in s padavinami.

V prvi polovici noči bo predvsem v zahodnih, južnih in osrednjih krajih občasno deževalo, meja sneženja se bo ponekod v južni Sloveniji spustila pod 800 metrov nadmorske višine. Proti jutru bo ponekod po kotlinah nastala megla. V noči na ponedeljek bo predvsem na območju Julijskih Alp snežilo do nadmorske višine malo pod 1000 m in spet bo lahko zapadlo od 5 do okoli 10 centimetrov snega, ki bo nekoliko povečal možnost plazenja.

Jutri bo delno jasno, v popoldanskem času bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na torek in v torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladneje bo, meja sneženja se bo spustila do okoli 700 metrov nadmorske višine. V sredo zjutraj se bo postopno zjasnilo, popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami. Še bo pihal severni do severovzhodni veter.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo je ciklonsko območje, prek severnega Balkana se pomika vremenska fronta. Z vzhodnikom k nam priteka nekoliko hladnejši in spet bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in predvsem ob Jadranu tudi posameznimi nevihtami. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja. Jutri bo delno jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe.