Padavine

Sneg še ni rekel zadnje, pričakujemo ga lahko že danes

J.P./STA
11. 2. 2017, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Povečini bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasno rahle padavine, v notranjosti večinoma kot rahel sneg. Predvsem ponekod na Notranjskem in Dolenjskem je možna poledica, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
V južni in osrednji Sloveniji lahko pade kakšna snežinka.

Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo večinoma oblačno, popoldne in zvečer se bo deloma jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V torek bo sončno, sprva bo po nekaterih nižinah lahko megla.

Vremenska slika: Nad severno in vzhodno Evropo vztraja območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa je šibko ciklonsko območje. Z jugozahodnikom bo v višinah k nam začel dotekati toplejši zrak, pri tleh pa se bo ob šibkem vzhodniku še zadrževal razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V soboto bo večinoma oblačno, občasno bodo ponekod rahle padavine, v notranjosti predvsem kot rahel sneg. V nedeljo bo večinoma oblačno, nekaj sonca bo predvsem ponekod ob Jadranu.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pri občutljivih ljudeh se bodo še lahko pojavljale vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski zanki bodo okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.