Vreme

Na valentinovo bo zadišalo po pomladi

M.K.
10. 2. 2017, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo večinoma oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo ali rahlo deževalo, v krajih z negativnimi temperaturami se lahko pojavlja poledica. A v sredini prihodnjega tedna se nam obetajo lepi dnevi.

Dreamstime
Sredi prihodnjega tedna bi se temperature zraka lahko dvignile vse do 15 stopinj Celizija.

Kljub napovedani sivini oblačnega vremena, pa si ta konec tedna ne pričakujte večjih padavin. Tudi snega ne bo, morda le za vzorec, tu in tam kakšna snežinka, nam je povedal meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje. 

Tako bo čez vikend v hribih zahodne Slovenije morda zapadlo kašen centimeter snega, drugače pa nas bo spremljalo bolj sivo vreme, z minimalnimi padavinami, bodisi rosenje dežja ali pa rahlo sneženje.

"Lepi dnevi se obetajo v sredini prihodnjega tedna, ravno nekje od valentinovega naprej, v torek, sredo in četrtek, ko bi se temperature lahko dvignile tudi preko 10 moda celo do 15 stopinj Celzija. S ponedeljkom se bo predvidoma zaključilo to sivo obdobje. Potem pa kaže, da bo kar nekaj takih sončnih dni. Sicer lahko pričakujemo nekaj megle zjutraj, ampak, ker vstopamo že v drugo polovico februarja, ta megla ne vztraja več ves dan, zato se lahko ozračje kar lepo segreje.Od torka ali srede naprej, bi bile lahko temperature res nad 10 stopinj Celzija, vsaj tri do štiri dni," je povedal Gregorčič.

Jutri bo še pretežno oblačno. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasno rahle padavine, ponekod na Notranjskem in Dolenjskem je možna poledica. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, ob morju do 4, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo še večinoma oblačno.

Vremenska slika: Ciklon nad južnim Sredozemljem se polni. Na severu Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja priteka k nam od jugovzhoda dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod v notranjosti Hrvaške in v Avstriji občasno rahlo snežilo. Ob Jadranu bo pihala večinoma šibka, v Kvarnerju pa šibka do zmerna burja. Jutri bo večinoma oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo rahlo snežilo, ob severnem Jadranu pa rahlo deževalo.

Biovreme: Pri občutljivih ljudeh se bodo pojavljale vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski zanki bodo okrepljeni. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.