Iskanje se nadaljuje

Agonija staršev izginule najstnice Barbare

R.T.
22. 5. 2018, 19.45
Posodobljeno: 22. 5. 2018, 19.50
Deli članek:

Starši izginule najstnice Barbare Vitez iz vojvodinske Sente še vedno niso obupali. Iščejo jo celo po sosednih državah.

Policijska postaja Senta
Barbaro Vitez iščejo od 25. novembra 2016.

Za začetek spomnimo, da je Barbara pogrešana od 25. novembra 2016. Takrat se je 15-letnica oddalijla od rojstnodnevne zabave in, kot domneva policija, po nesreči padla v mrzlo reko Sento. V reki so jo dolgo iskali, a je niso našli.

Starša se z najbolj verjetno razlago izginotja nista sprijaznila. Menita, da bi lahko bila njuna hčerka ugrabljena in morebiti proti svoji volji odpeljala iz Srbije. Na pomoč je priskočil tudi Interpol, ki je Barbaro uvrstil na seznam pogrešanih.

Leto in pol po izginotju starša še vedno dobivata informacije, pravzaprav bolj namige kot informacije o tem, kje bi se lahko njuna hčerka nahajala. Občasno se najdejo tudi ljudje, ki trdijo, da so Barbaro videli. Kje? Poleti lani v Grčiji, pred meseci v Romuniji, tudi v Albaniji in Črni Gori. V grškem primeru se je izkazalo, da gre za dekle, ki je po videzu zelo podobno pogrešani najstnici, večinoma pa gre za lažne informacije.

Aprila je do staršev segla nova kost za glodanje. Barbaro naj bi opazili na Madžarskem. Stopila naj bi iz črnega terenskega vozila z zatemnjenimi stekli, pazila pa naj bi jo dva moška. Toda priče niso uspele slediti avtu in sled je ostala neraziskana. To pa ni edini indic iz sosedne Madžarske. Barbara naj bi si na spletu dopisovala z ljudmi, ki pomagajo družinam pri iskanju pogrešanih otrok. V »pogovoru v živo« naj bi jo prepoznali na posnetku. Ko so jo vprašali, če je res pogrešana Barbara Vitez, je sejo prekinila. Ponovnega stika niso uspeli vzpostaviti.

Še bolj iz trte zvita je špekulacija, da je Barbara prek neke madžarske oddaje na skrivaj poslala sporočilo očetu in mami.

Srbska policija je kot najbolj resno vzela informacijo, da naj bi Barbaro videli v bližini Budimpešte in še kasneje ob srbsko-madžarski meji. V iskanje je zato vključena tudi madžarska policija.