Kruti lastniki

FOTO: Psa so se želeli znebiti, zato so ga preprosto vrgli čez ograjo

R.T.
17. 3. 2018, 08.56
Posodobljeno: 17. 3. 2018, 09.21
Deli članek:

Ker so se svojega pitbula želeli znebiti, so ga neusmiljeni lastniki preprosto vrgli prek ograje zavetišča, stopili na plin in odpeljali.

Tierheim Wiesbaden
Žalost na štirih nogah.

Človeška krutost ne pozna meja. Ob nekaterih lastnikih psov, ki naj bi si svojega štirinožnega prijatelja omislili za to, da bodo skupaj prispevali za dvig sreče v gospodinjstvu in da bo ljubezen obojestranska, lahko samo obnemimo in se zgrozimo.

V zavetišču za živali Wiesbaden v glavnem mestu nemške dežele Hessen so na svoji spletni strani objavili, da so psa pasme pitbul »prejeli« na posebej krut in brezsrčen način. 14. marca zjutraj se je ob njihovem posestvu namreč ustavil avtomobil, iz katerega so neznanci izvlekli psa in ga vrgli kar čez ograjo zavetišča. Brezvestni lastniki so se nato mirno usedli v vozilo in se odpeljali, medtem ko je uslužbence v zavetišču na incident opozoril šele lajež drugih psov. Zaskrbljeni so se odpravili preveriti dogajanje, ko so uzrli le še pospeševanje avtomobila in nato še nebogljenega psa, ki je krutost na srečo preživel. Čeprav je fizično ostal nepoškodovan, je povsem drugačno njegovo psihično stanje, saj je, kot pravijo v zavetišču, še vedno v šoku, ko nikakor ne more razumeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. 

Tierheim Wiesbaden
Nesrečni pitbul.

Zagovorniki pravic živali so še vedno na lovu za krutimi lastniki. Kot pravijo, da bodo storili vse, da jih izsledijo in jih pripeljejo pred roko pravice. Za vsako informacijo, ki jih bi privedla do odgovornih, ponujajo nagrado v višini 500 evrov. Hkrati poudarjajo, da bi bilo smiselno uvesti zakonsko obvezno čipiranje in registracijo psov.