Serijski ubežnik

Nič ga ne zaustavi! Že šestič pobegnil iz zapora

R.T.
21. 2. 2018, 10.49
Posodobljeno: 21. 2. 2018, 10.50
Deli članek:

Andrew Marshall iz ameriške zvezne države Tennessee lahko v svoj življenjepis doda izpiljeno veščino pobega iz zapora.

Bedford County Sheriff's Office TN
Andrew Marshall

Za zapahe ga niso pripeljala hujša kazniva dejanja, pač pa neuspešen tatinski poskus in upiranje policistom pri aretaciji. V kratkem času bivanja za zapahi v Shelbyvillu mu je uspelo iz zapora pobegniti že šestkrat. Nazadnje se je izmuznil v ponedeljek po prezračevalnem jašku. Do srede ga še niso prijeli.

Pred tem je pobegnil konec januarja. Čeprav bi moral biti zaradi svojih spretnosti izven celice vedno vklenjen, so mu pazniki pustili svobodo med tuširanjem. Marshall je izkoristil priložnost in nekako zbežal. Šerif Austin Swing je takrat lokalnim medijem razlagal, da ni zadovoljen s pazniki, ki ne upoštevajo pravil v popolnosti. Ob tem je šerif potarnal, da do neke mere razume paznike, saj je zapor prenatrpan.

No, januarja je bil Marshall na prostosti le en dan. Dlje je dihal svobodni zrak po tretjem in četrtem pobegu. Oktobra je v družbi še dveh zapornikov uporabil “klasičen” manever – zvili so rjuhe in se po njih spustili na dvorišče ter pobegnili. Dober mesec prej pa je Marshall izkoristil priložnost, ko so zaradi prenove zapornike začasno namestili v druge prostore.