Čudežni deček

Kdo je v resnici sin ameriškega predsednika

M.K./Novice Svet24
17. 2. 2018, 19.40
Posodobljeno: 17. 2. 2018, 20.05
Deli članek:

Ob vse večjem zanimanju javnosti se sin Melanie in Donalda Trumpa vse težje izogiba soju žarometov. Po mnenju nekaterih pa je precej bolj inteligenten, kot je morda videti na prvi pogled.

Reuters

»Je neodvisen, zaverovan v svoj prav, natanko ve, kaj hoče. Včasih mu rečem mali Donald.« - Melania o svojem sinu

Enajstletni Barron že od malega govori slovensko. Melania je v enem izmed intervjujev dejala, da materni jezik govori tekoče že od svojega tretjega leta. Po naših informacijah je za to najbolj zaslužna njegova babica, ki je izredno ponosna na svojega vnuka.

Poleg slovenščine pa Donaldov najmlajši sin govori tudi angleško in francosko. Kako dobro govori francosko, sicer ni povsem znano.

Obiskuje najboljše šole

Ker denar ni težava, Barron obiskuje najdražje in najboljše šole. Samo šolnina v newyorški šoli Columbia Grammar and Preparatory School, ki jo je obiskoval, stane 50 tisoč dolarjev na leto. V letošnjem šolskem letu se je moral zaradi očetove izvolitve prepisati na episkopalno šolo St. Andrew's v Marylandu, ki je približno 30 kilometrov oddaljena od Bele hiše. Šola naj bi slovela po raznolikosti, kar pomeni, da so v njej šolarji različnih ras. Gre za šolo za učence od 6. do 12. razreda, ki jo obiskujejo otroci bogatih in posebej nadarjeni s posebno štipendijo, ki imajo odprto pot do najboljših univerz. Šolanje na leto stane 40 tisoč dolarjev.

Profimedia
Sin predsedniškega para v Beli hiši je bil nazadnje John F. Kennedy mlajši, ki je bil rojen že po očetovi izvolitvi.

»Ve, kaj hoče«

Publicistka in raziskovalka umetne inteligence Julia Mullaney je v članku na spletnem portalu Health & Fitness Cheat Sheet zapisala, da je verjetno veliko bistrejši, kot si kdorkoli sploh misli. Tudi njegova mama Melania je prepričana, da je njen sin Barron bister deček. Kot pravi, pa je tudi podoben možu in svojemu očetu Donaldu Trumpu. Barrona se je zato prijel vzdevek Little Donald (mali Donald), ki mu ga je nadela Melania. Tudi ona je sina označila za odločnega, bistrega dečka: »Je neodvisen, zaverovan v svoj prav, natanko ve, kaj hoče.« Od svojega očeta pa se razlikuje po tem, da še vedno ne uporablja družbenih omrežij. Poznano je, da njegov oče javnost večkrat razburja s svojimi za predsednika neobičajnimi tviti. Bo takšen, ko se bo dokopal do družbenih omrežij, tudi njegov najmlajši sin?