Plačilo za molk?

Trumpov odvetnik le priznal plačilo porno starleti

R.T.
14. 2. 2018, 20.53
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 20.55
Deli članek:

Michael Dean Cohen, odvetnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je danes priznal, da so nekdanji zvezdnici filmov za odrasle Stormy Daniels plačali dobrih 100.000 evrov.

Profimedia
Stormy Daniels

V medijih se je v zadnjem času šušljalo, da naj bi starleta Stephanie Clifford, bolj znana pod »umetniškim« imenom Stormy Daniels, v zameno za molk o domnevni aferi z Donaldom Trumpom prejela zajeten kupček denarja. Trumpov dolgoletni odvetnik Michael Cohen se je na te govorice takrat odzval s precej čvrsto držo, dejal je namreč, da predsednik »odločno zanika« kakšen koli nespodoben odnos s Cliffordovo, ki je v svoji karieri nastopila v več kot 150 filmih za odrasle. 

O sporazumu o zaupnosti med Cliffordovo in Trumpovimi odvetniki, kjer naj bi ključno vlogo odigrala zajetna vsota denarja, je v začetku leta prvi poročal Wall Street Journal. Po njihovih navedbah pa naj bi do podpisa prišlo le nekaj mesecev pred predsedniškimi volitvami leta 2016.

Reuters
Michael Cohen

Cohen se je očitno odločil spregovoriti po nedavnih obtožbah, da bi to transakcijo lahko obravnavali kot utajeno in nedovoljeno finančno pomoč predvolilni kampanji. Priznal je, da je do finančne transakcije prišlo, vendar ni želel razkriti, čemu je bilo 100.000 namenjenih. »Niti organizacija Trump niti Trumpova volilna kampanja nista bili stranki v transakciji s Cliffordovo,« je pojasnil za New York Times. Dejal je še, da mu tega plačila nihče v Trumpovem krogu ni povrnilda je bilo zakonito ter da nikakor ni šlo za kakršen koli prispevek ali izdatek, povezan s kampanjo.