Nepozabna Dolores O'Riordan

Pri komaj 46 letih je nenadoma umrla pevka skupine The Cranberries

G.G./STA
15. 1. 2018, 18.45
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 21.33
Deli članek:

Poročati moramo o novem zgodnjem slovesu znane pevke. Umrla je Dolores O'Riordan, pevka svetovno znane rock zasedbe The Cranberries.

Profimedia
Dolores O'Riordan se je albuma veselila, a ga žal ni dočakala

Irska pevka, ki se je rodila v Limericku, je skupino povedla do mednarodnega uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja. V sam vrh jih je izstrelil album No Need to Argue leta 1994. Največji hit na tem albumu je zagotovo pesem Zombie. Nase pa so opozorili že z leto mlajšim albumom Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?

"Glavna pevka je bila z irsko skupino The Cranberries v Londonu na krajšem snemanju," je sporočil njen publicist, ki trenutno še ni mogel podati več informacij. Dodal pa je, da je njeno družino novica pretresla in da so prosili za spoštovanje zasebnosti v tem težkem času.

Ob smrti ene najbolj prepoznavnih irskih glasbenic se je oglasil tudi irski predsednik Michael D Higgins. Izrazil je sožalje svojcem in dodal, da je Dolores in skupina The Cranberries imela “izjemno velik vpliv na rockovsko in popularno glasbo na Irskem in tudi v svetu.”

Reuters
Dolores O'Riordan

Po zdravstvenih težave načrtovali turnejo

Skupina je lani napovedala novo turnejo in že objavila datume koncertov za Evropo, Veliko Britanijo in ZDA, vendar so jo morali maja lani odpovedati zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja O'Riordanove.

Takrat so na spletni strani zapisali, da so morali koncerte odpovedati, zaradi "zdravstvenih razlogov, povezanih s težavami v hrbtu", zaradi česar pevka ni mogla nastopati. Malo pred božičem pa je Dolores na facebooku objavila, da se počuti dobro in da je že opravila nekaj nastopov.

O'Riordanova se je leta 2014 ločila od tedanjega soproga Dona Burtona, s katerim imata tri otroke.