Afera v taboru evroskeptikov

"Črna" Meghan bo kraljevo kri "okužila s svojim semenom"

S.R.
15. 1. 2018, 11.07
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 11.16
Deli članek:

Vodjo britanske stranke evroskeptikov UKIP pozivajo k odstopu, potem ko so tabloidi objavili rasistična sporočila njegove 25-letne spremljevalke.

Profimedia
Meghan in princ Harry.

54-letni Henry Bolton je lani postal že četrti vodja stranke UKIP, ki je morda najzaslužnejša za britansko odločitev za Brexit. Zdaj kaže, da bo tudi njegovo vodstvo kratke sape. Britanski mediji so že med božičnimi prazniki poročali, da je svojo ženo zapustil za 25-letno lepotičko in nekdanjo manekenko Jo Marney, sicer tudi članico njegove stranke.

Britanski tabloid DailyMail je razkril šokantna sporočila, ki jih je Marneyjeva poslala enemu od prijateljev in v katerih je hudo žalila zaročenko princa Harryja. Zapisala je, da bo Harryjeva »črna Američanka« kraljevo družino »okužila« s »svojim semenom« in tlakovala pot za »črnega kralja.« Zapisala je še, da nikoli ne bi seksala s črncem, ker so »grdi.« Marklovo, katere mati je sicer temnopolta, medtem ko je njen oče bele polti, je opisala še kot »čistilko« in »neumno malo slehernico,« obsedeno z »enakostjo spolov« in »raso«.

Profimedia
Strupena Jo Marney in vodja stranke UKIP Henry Bolton.

Marneyjeva se je za izjave, za katere sicer pravi, da so bile vzete iz konteksta, sicer že opravičila, vendar so jo v stranki včeraj takoj po njihovi objavi že suspendirali, k odstopu pa pozivajo tudi Boltona.

»Prišel je čas, da Henry Bolton odstopi kot vodja UKIP. Mora oditi, mora oditi kolikor je mogoče hitro in tiho. Kaže, da ga je pokopalo pomanjkanje izkušenj v politiki,« je izjavil Bill Etheridge, Ukipov poslanec v Evropskem parlamentu. Dodal je, da ima stranka pod njegovim vodstvom za sabo nekaj peklenskih mesecev.