Okrepitve

Nova vplivna ekipa ameriške prve dame Melanie

M.V.
13. 1. 2018, 19.30
Deli članek:

Prva dama ZDA Melania Trump je po dolgih mesecih iskanja v četrtek le našla osebo za položaj politične direktorice, ki bo skrbela za njeno agendo.

Reuters
Vsi trije novinci bodo sodelovali pri izdelavi platforme prve dame, ki naj bi bila objavljena v prihodnjih mesecih.

Za krepitev politične podobe in vpliva prve ameriške dame bo skrbela 27-letna Reagan Thompson, ki je prej delala kot izvršna pomočnica v svetu za nacionalno varnost. Thompsonova je leta 2012 vodila študentsko skupino v podporo predsedniški kandidaturi republikanca Mitta Romneyja, delala pa je tudi kot svetovalka za komunikacije in politiko pri republikanskem kongresniku Miku Pompeu, ki je v vladi Donalda Trumpa prevzel položaj direktorja obveščevalne agencije Cie. Poleg Thompsonove je tiskovna predstavnica Trumpove Stephanie Grisham potrdila tudi imenovanje Annie LeHardy na položaj komunikacijske koordinatorke prve dame ter Justina Caporaleja na položaj direktorja operacij.

Arhiv časopisa Novice Svet24
27-letna Reagan Thompson je postala politična direktorica. Pred tem je delala pri agenciji CIA.

Kaj bodo počeli?

Melania Trump je v izjavi za javnost dejala, da je »zelo navdušena nad dejstvom, da se bodo kvalitetni profesionalci pridružili sicer odlični ekipi«. V vzhodnem krilu Bele hiše, ki se ukvarja s posli prve dame, deluje presenetljivo majhna ekipa trinajstih zaposlenih, kar je polovico manj kot v času, ko sta tam službovali zadnji dve prvi dami – Laura Bush in Michelle Obama. Vsi trije novinci bodo sodelovali pri izdelavi platforme za prvo damo, ki naj bi bila objavljena v prihodnjih mesecih, ko bo Trumpova ekipa zakorakala globoko v drugo leto predsedovanja. Predvsem zaposlitev politične direktorice napoveduje skrbnejše načrtovanje samostojnih projektov pod okriljem Melanie Trump. Analitiki napovedujejo, da se bo ekipa osredotočala na programe pomoči otrokom in ženskam.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Justin Caporale je imenovan na položaj direktorja operacij

Pomisleki

Nekateri skeptiki so že izrazili kritike, predvsem glede Thompsonove. Sprašujejo se, kako se bo politična direktorica, ki je bila še do nedavnega svetovalka direktorja varnostno-obveščevalne službe in v zadnjem času zaposlena z zbiranjem informacij o varnostnih razmerah v Iranu, Guantanamu in Aziji, znašla pri načrtovanju izvedbe programov pomoči otrokom in ženskam.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Tudi Annie LeHardy je del podmladka v Beli hiši. Postala bo komunikacijska koordinatorka prve dame.