Prevare

Ne nasedajte prevarantom na svetovnem prvenstvu v Rusiji

U.K.
11. 1. 2018, 20.00
Posodobljeno: 11. 1. 2018, 21.04
Deli članek:

Letošnje leto bo za ljubitelje športa res nekaj posebnega, toda na navijače prežijo različne nevarnosti, tudi lepe Rusinje.

arhiv
Dekleta na fotografijah navadno sploh ne vedo, da so del prevare.

Že v petek se bo začelo evropsko prvenstvo v rokometu, februarja bodo zimske olimpijske igre, junija pa svetovno prvenstvo v nogometu, na katerem pričakujejo več milijonov navijačev z vsega sveta. Poleg turističnih delavcev pa si roke že zdaj manejo različni nepridipravi, ki prežijo na nič hudega sluteče navijače. Zato so različne organizacije izdale opozorila, da morajo navijači nogometnega prvenstva (no, tudi tisti, ki bodo tekme spremljali doma) paziti na tako imenovane prevare ruskih nevest (neveste po pošti). S to prevaro sicer že dolgo časa izkoriščajo moške po vsem svetu, in čeprav je kar dobro poznana, vseeno na desetine moških nasede prevarantom.

arhiv
Elena Petrova je bila tako imenovana nevesta po pošti, sedaj pa razkriva prevarante.

Prevara

Prevara je pravzaprav zelo preprosta, saj sloni na resničnih primerih. Prevaranti različnim moškim pošljejo elektronska sporočila, v katerih se izdajajo za ruske, ukrajinske … mladenke, ki iščejo zahodnjaške moške za poroko. Navadno priložijo neprofesionalne fotografije lepotic, da je videti, kot da so jih res posnele same. Dejstvo je namreč, da v Rusiji mnogo deklet išče zahodnjake, s katerimi bi se rade poročile, in res obstaja več spletnih strani, ki poskušajo povezati osamljene zahodnjake in ruske lepotičke. In prav to dejstvo izkoriščajo prevaranti. Po določenem času in pogovorih prevaranti začnejo svoje žrtve prositi za denar. Sprva za manjše vsote, nato pa za vse večje zneske. Navadno prosijo za denar za prevajalca in poštne znamke ter nazadnje za pot do svoje žrtve.

Na nogometnih tekmah

Različne organizacije opozarjajo, da bi lahko prevarantke in prevaranti na nogometnih tekmah malce dodelali svojo strategijo. Poskrbeli bi lahko, da bi navijači v živo srečali katero od lepotičk, ki bi jih omrežile, in jih nato, ko bi se vrnili v svoje države, molzli, kolikor bi se le dalo. »Mnogi so bili žrtve te prevare, pazite, da ne boste med njimi. Nikoli ne pošiljajte denarja neznanim osebam,« so sporočili na eni od strani, na kateri opozarjajo na prevare. Ne smemo pozabiti, da gredo nekatere prevare še dlje in se lahko končajo tudi tragično. Takšen bi lahko bil primer bogatega britanskega poslovneža, ki se je dejansko poročil z Ukrajinko, le nekaj dni po poroki pa ga je do smrti zbil neznani voznik tovornjaka. Storilca niso nikoli ujeli, mnogi pa verjamejo, da je za umorom stala kar njegova žena, ki si je kmalu po »nesreči« našla drugega ljubimca. Vsekakor je primerno opozorilo, da nikoli ne smemo pošiljati denarja neznancem, ki z nami kontaktirajo prek spleta, saj gre skoraj gotovo za prevaro.