Pod rušo

Jasnovidec trdi, da ve, kje je dvojni morilec

G.G.
11. 1. 2018, 09.38
Posodobljeno: 11. 1. 2018, 10.03
Deli članek:

Od dvojnega umora v vasici blizu avstrijskega Gradca je minilo že skoraj 10 tednov. Kje je morilec Friedrich Felzmann? Ugledni videc Michael Schneider meni, da je primer bolj enostaven, kot misli policija.

Deželna policija Štajerske
Felzmannov kombi so našli nekaj kilometrov stran od vasi Stiwoll.

Kratka obnova. Svojeglavi Friedrich Felzmann je dolgotrajni banalni sosedski spor v vasi Stiwoll reševal na najbolj nemogoč način. Konec oktobra lani je ustrelil dva soseda in zbežal. Avstrijski policisti so angažirali vse sile, a ga niso našli.

Sredi novembra je svoje storitve preiskovalcem ponudil 47-letni nemški jasnovidec Michael Schneider, domnevni specialist za iskanje pogrešanih oseb. Schneider je kar iz Bonna navezal stik z “božanskimi silami”, ki so mu dale vedeti, da je Felzmann mrtev. Ležal naj ne bi daleč od kraja, kjer so našli njegov kombi, je zapisal v pismu, ki ga je poslal graški policiji. Njegov beli kombi so našli že naslednji dan po umoru v gozdu v bližini vasi Stiwoll.

Policija se ne zanaša pretirano na jasnovidčeve “poglobljene raziskave”. Nenazadnje se je Schneider pred leti bahal, da bo našel truplo pogrešane Maddie McCann.