Dajte Bogu januarske plače

Trumpova duhovna mentorica segla globoko v žepe svojih ovčic

S.R.
10. 1. 2018, 10.08
Posodobljeno: 10. 1. 2018, 10.11
Deli članek:

Če ji ne bodo dali svoje januarske plače, jih bo doletela božja kazen, je dejala duhovna voditeljica Paula White.

Reuters
Paula White in Donald Trump.

Pridigarica Paula White, ki ima tesne vezi z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, saj vodi njegov svetovalni odbor za evangeličanske zadeve, je svojim privržencem dejala, da morajo cerkvi prostodušno pokloniti svoje januarske plače, sicer bodo morali na svoja pleča prevzeti božjo kazen. Ta dar, ki ga od njih pričakuje, naj bi bili »prvi sadovi« njene črede, kajti vse »prvo« pripada Bogu.

Po njenih besedah lahko tiste ta darežljive ovčice v svojih življenjih pričakujejo »popolno preobrazbo,« drugi, ki denarja ne bodo izkašljali, pa bodo živeli s »posledicami.« »Razlog je ta, ker si Bog lasti vse kar je prvo. Ko zase obdržite nekaj, kar pripada Bogu, oskrunite tisto, kar je posvetil Bog,« je zapisala na svojem spletišču.

Reuters
Paula White, Trump in Wayne LaPierre, izvršni podpredsednik Nacionalne orožarske zveze.

51-letna pridigarica pravi, da sama Bogu vsako leto svojo mesečno plačo podari kot »seme«, ki v življenju na nadnaraven način odklene izjemne priložnosti, velikodušnost in božanski red. »Odklene globoke dimenzije duhovne resnice, ki dobesedno preobrazijo vaše življenje. Če to spoštujete, se vaše življenje po božje uskladi s tem načrtom. Če tega zaradi nevednosti ali neposredne neposlušnosti ne spoštujete, boste trpeli posledice,« je še zapisala.

»Televangelistka« iz Mississippija je nedavno javno stopila v bran predsedniku Trumpu, potem ko je Michael Wolff objavil razvpito knjigo, v kateri je vzbudil pomisleke glede predsednikovega duševnega zdravja in njegove psihične sposobnosti upravljanja predsedniške funkcije.