Disciplina?

Zdaj se je lahko vrnila v službo

U.K.
15. 12. 2017, 20.10
Deli članek:

Vzgojiteljica je bila obtožena tako imenovanega pedagoškega kriminala, saj naj bi dveletno deklico po zimi brez primernih oblačil in obuvala zaprla na balkon.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Pred časom je hrvaško javnost razbesnela zgodba o vzgojiteljici v vrtcu Cvrčak v Kninu. Vzgojiteljica C. A. naj bi deklico, ki je jokala, zaprla na balkon. Tam naj bi jo pustila več minut, čeprav je bilo zunaj zelo mrzlo. Deklica je bila samo v žabah in brez obuvala. Po nekaj minutah naj bi vzgojiteljica deklico vendarle spustila noter, nato pa naj bi jo še za nekaj časa zaklenila na stranišče.

Priče

To, da so videli in slišali deklico na balkonu, so povedali tudi nekateri očividci, ki so takrat šli mimo vrtca. Ena od prič naj bi bila tudi vzgojiteljica v tem vrtcu. Vendar pa sodnica pričam ni verjela, češ da niso mogli dobro oceniti, koliko časa je bila deklica zunaj. Vse priče so dejale, da je bila na balkonu več minut. Sodnica pa je verjela vzgojiteljici, ki je dejala, da je deklica jokala in jo je odpeljala na balkon, da bi jo pomirila. Zanikala je, da bi deklico nato zaprla na stranišče.

Višje sodišče

Tako je sodnica naložila vodstvu vrtca, da mora ignorirati prvotno sodbo, s katero je bila učiteljica obsojena nevestnega ravnanja z otrokom v varstvu in zaradi katere so učiteljico tudi odpustili, ter vzgojiteljico ponovno zaposliti. Učiteljica je bila namreč že obtožena, primer je bil nato vrnjen na kninsko sodišče, prevzela pa ga je nova sodnica Ana Jeleč Pecirep. V vrtcu so se zdaj sicer pritožili na višje sodišče in upajo, da bodo potrdili prvotno obtožbo. 

Profimedia
Fotografija je simbolična!