Tako trdi

Je izginulo podmornico preganjal britanski helikopter? Na njenem repu naj bi bil, ko je izginila

J.P.
14. 12. 2017, 07.24
Posodobljeno: 14. 12. 2017, 07.30
Deli članek:

Član posadke naj bi sestri poslal nenavadno sporočilo. So Britanci res preganjali argentinsko podmornico?

Profimedia
Izginila je 15. novembra.

Ministrstvo za obrambo Velike Britanije zanika trditve, da naj bi helikopter britanske kraljeve vojne mornarice »lovil« argentinsko podmornico, ko je ta izginila.

Helikopter in ladja

Twitter
Fotografija je nastala v ponedeljek, 13. novembra.

Sestra enega od 44 članov posadke, ki so bili na krovu izginule podmornice ARA San Juan, trdi, da je od brata Roberta Daniela Medine le nekaj dni pred zadnjim stikom s plovilom prejela nenavadno sporočilo. Jesica Medina trdi, da ji je brat preko aplikacije Whatsapp sporočil, da se je podmornica 3. novembra približala Falklandskim otokom in da se ji je zato na rep »prilepil« helikopter britanske kraljeve vojne mornarice ter čilenska ladja. Tudi drugi člani posadke naj bi svoje svojce obvestili, da bežijo pred britanskim zrakoplovom.

Skoraj mesec dni po izginotju

Zakaj sporočila argentinskim oblastem ni pokazala prej? Kot je dejala, ni imela dovolj moči. Oglasila se je zdaj, da bi ga vključili v preiskavo.

Podmornica nemške izdelave je izginila 15. novembra. Bila je na poti v Mar del Plato, izplula je iz mornariškega oporišča Ushuaia na skrajnem jugu Argentine. Imela je za 10 dni kisika.