Potrjeno

Po fenomenalni tekmi: igrali so za bolnega trenerja

T.L.
22. 11. 2017, 08.01
Posodobljeno: 22. 11. 2017, 08.17
Deli članek:

Trener Seville Eduardo Berizzo ima raka na prostati. Uradno izjavo o zdravstvenem stanju 48-letnega trenerja bo klub podal danes.

Profimedia
Eduardo Berizzo

Vsi smo včeraj spremljali obračun NK Maribora in Spartaka, ki se je končal z neodločenim izidom 1:1, se je pa prava nogometna poslastica odvijala na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán, kjer sta se pomerila Sevilla in Liverpool. Padlo je kar šest golov, tekma pa se je končala z rezultatom 3:3.

Na nogometno predstavo pa je po tekmi padala senca, saj se je razvedelo, da so trenerju Seville Eduardu Berizzu diagnosticirali raka na prostati. 

Predsednik kluba Jose Castro je pred tekmo po poročanju časnika Independent za špansko radijsko postajo dejal: "Gre za osebno in zapleteno zadevo, zato raje počakajmo do jutri (sredo)". Uradno izjavo o zdravstvenem stanju 48-letnega trenerja bo klub podal danes. 

Mediji so izvedeli, da so zdravstvene težave argentinskega stratega resne in da ga čaka operacija, za katero pa datuma še niso določili. Se pa bo zgodila zelo kmalu.

Po tekmi je nogometaš Ever Banega dejal, da je njihovo predstavo na zelenici navdihnil prav Berizzo in ob tem dodal, da se lahko trener zanese na podporo igralcev.

"Bila je nora tekma. Šli smo v slačilnice in smo vedeli, da lahko uspemo, če bomo poskušali. Tako moramo igrati vsako tekmo." Dodal je, da morajo vedno na igrišče s takšnim odnosom, in to zaradi navijačev, ki jih vedno podpirajo in zaradi trenerja, ki je preobrnil včerajšnjo tekmo.