Kdo ima prav?

Mati pustila dojenčka v avtu, pajek pa ga je odpeljal

G.G.
21. 11. 2017, 21.07
Posodobljeno: 21. 11. 2017, 21.07
Deli članek:

Beograjčanka Jelena M. je včeraj parkirala svoj avto kar na pločniku. Medtem ko je skočila do moža, je v avtu pustila šestmesečnega otročička.

Parking servis
Na pločniku parkiran avto, v njem pa je bil dojenček.

Za Blic je Jelena razložila, da je dojenčka pustila v avtu, ker da je bilo zunaj mrzlo. Po njenih besedah sta se z možem do avta vrnila že po petih minutah. Avto pa je bil že v “obdelavi”. Vozilo Parking servisa, javnega podjetja, ki opravlja tudi redarske naloge, je že naložilo avto in ga peljalo po cesti. Jelena je bila šokirana. Stekla je za pajkom, a njenih krikov voznik ni slišal. Poklicala je Parking servis, kjer so sporočili vozniku, da je v avtu šestmesečni otrok.

Pajek je odpeljal do bližnjega parkirišča, kamor je kmalu zatem prišla tudi Jelena. Bila je ogorčena, pravi, otrok da se je jokal, dodaja. Začela je kričati na redarje, kako da niso videli, da je v avtu dojenček. Redarji pa se niso kar tako pustili ugnati v kozji rog, zagrozili so ji, da jo bodo zaradi zanemarjanja otroka prijavili socialni službi.

Parking servis pojasnjuje

In prav to so danes storili. Ob tem pa so pojasnili svoj vidik. Trdijo, da so opazili nepravilno parkiran avto, ki je pešcem onemogočal hojo po pločniku. Po petnajstih minutah, tako Parking servis (Jelena je trdila, da je ni bilo le 5 minut), so začeli s postopkom. Ob preverjanju, ali je menjalnik v prestavi in ali je zategnjena ročna zavora, niso zaznali, da bi bil še kdo v avtu, niti niso slišali kakšnega joka. Avto so naložili in ga odpeljali. Ko pa so jih poklicali in obvestili, da je v avtu dojenček, so odpeljali do parkirišča, ki je bilo povsem blizu in otroka, ki da je spal, predali staršema.