Vodji kulta so šteti dnevi

Charles Manson na smrtni postelji: »Le vprašanje časa je«

J.P.
16. 11. 2017, 07.38
Posodobljeno: 16. 11. 2017, 08.03
Deli članek:

Zloglasni vodja kulta si menda ne bo opomogel.

Profimedia
Charles Manson je umrl 19. novembra lani. Imel je 83 let.

Profimedia
Leta 2014 je zaokrožila lažna novica, da so ga na račun slabega zdravja izpustili iz zapora.

Profimedia
Najbolj nedavna fotografija Charlesa Mansona - nastala je letos.

Trije dnevi so minili, odkar so Charlesa Mansona prepeljali v bolnišnico v Bakersfieldu, kjer se še vedno nahaja. TMZ poroča, da je njegova polt »pepelnata«, da je prekrit z odeja in da ne bo več dolgo med živimi. »Ne bo si opomogel,« je za TMZ povedal neimenovani vir. »Le vprašanje časa je.«

V slabem stanju

Mansonovo stanje se je zadnjih nekaj mesecev vztrajno slabšalo. Januarja je moral v bolnišnico zaradi hudih krvavitev iz prebavil in okvare na črevesju. Zdravniki so ga hoteli operirati, a jim Manson menda ni dal zelene luči.

Ko si je premislil, je že bil prešibek, da bi ga lahko operirali, zato so go poslali nazaj v zapor.

Vodja kulta

83-letniki je za rešetkami že več kot štiri desetletja – od leta 1969, ko je svojemu kultu – družina, mu je pravil – ukazal, naj se odpravijo na morilski pohod.

Takrat so Susan Atkins, Patricia Krenwinkle in Leslie van Houten pokončale sedem ljudi: osem mesecev in pol nosečo igralko Sharon Tate, Abigail Folger, Wojciecha Frykowskega, Leno in Rosemary LaBianca, Stevena Parenta in Jayja Sebringa.

Profimedia
Charles Manson in Afton Elaine Burton

Obsojen je bil na smrtno kazen, ki se je pozneje samodejno spremenila v doživljenjski zapor z odločbo ki jo je leta 1972 izdalo vrhovno sodišče v Kaliforniji.

Manson se je nedolgo tega zaročil z 29-letno Afton 'Star' Burton. Ta se je preselila v Corcoran v Kaliforniji, kjer je zaprt, da bi mu lahko bila čim bliže.

Februarja leta 2015 sta dobila dovoljenje za poroko, a jo je Burtonova pozneje odpovedala. Govorilo se je, da se je hotela z njim poročiti le zavoljo njegovega trupla, da bi ga razstavila in zaračunavala oglede.