Jelenina izpoved

Oče Damir je teniško zvezdnico hrvaškega porekla dnevno maltretiral, razkriva

J.P.
13. 11. 2017, 09.13
Posodobljeno: 13. 11. 2017, 09.21
Deli članek:

Teniška zvezdnica je spregovorila o treh let telesne in psihične zlorabe.

Profimedia
Jelena Dokić se po končani teniški karieri ne izpostavlja pretirano.

Začelo se je, ko je imela le šest let.

Profimedia
Zaradi težav s ščitnico se je po koncu kariere zredila na 120 kilogramov. Pozneje se jih je znebila 30. Tudi o tem piše v svoji knjigi.

Profimedia
Damir Dokić

Na Hrvaškem rojena Avstralka Jelena Dokić je na vrhuncu kariere bila četrta igralka sveta. Da je prišla do tja, je bil prelitega veliko znoja – in kot je razkrila, tudi krvi.

Najslabši med teniškimi očeti

Damir Dokić velja za najslabšega »teniškega očeta«. Jelena trdi, da jih je dobila z usnjenim pasom, umanjkale pa niso niti brce v golenico, če ji trening ni najbolje uspel. Oče naj bi jo tudi obkladal z žaljivkami.

A nikoli poprej ni bilo tako hudo, kot leta 2000 na teniškem turniju du Maurier Open v Kanadi. »Ta grozljivi spomin bo z menoj ostal za vedno … Na koncu sem izgubila zavest,« je dejala danes 34-letna Jelena. »Hudo me je pretepel.«

Dokićeva se je upokojila leta 2014.

Damir je bil izločen iz treh od štirih turnerjev za grand slam, ki se jih je udeležila njegova hčerka. Leta 2000 je v Wimbeldonu razbil telefon nekega novinarja, na US Open je zaradi cene kosila maltertiral osebje. Leto dni pozneje na turnirju Astralian Open trdil, da so se zarotili proti njegovi hčerki.

Leta 2009 je 15 mesecev preživel za zapahi, ker je avstralskemu veleposlaniku v Srbiji grozil z ročno granato.

Dokićeva se je upokojila leta 2014. Njena avtobiografija je ravno izšla.