Nevarna favela

Policist pomotoma ubil turistko

G.G.
23. 10. 2017, 18.12
Posodobljeno: 23. 10. 2017, 20.14
Deli članek:

V faveli Rocinha v Rio de Janeiru je nevarno. Ko je nek avto prevozil policijsko barikado, je policist streljal. Ustrelil je špansko turistko.

Profimedia
V faveli Rocinha v Riu so izredne razmere.

Med pregledom so ugotovili, da so vozilo uporabljali za prevoz turistov. V incidentu je bila ranjena 67-letna španska turistka, ki so jo odpeljali v bolnišnico, vendar je podlegal posledicam poškodbe, je sporočila policija. Špansko veleposlaništvo v Brasilii je že stopilo v kontakt z lokalnimi oblastmi.

Uro pred incidentom se je elitni oddelek policije v Rochini na dveh lokacijah spopadel s člani skupine preprodajalcev drog. Dva policista sta bila ranjena in so ju odpeljali v bolnišnico, ranjen pa je bil tudi član tolpe.

V Rochino so septembra in oktobra razposlali več sto oboroženih vojakov, ki naj bi pomagali policiji v boju proti kriminalnimi tolpami, saj so zabeležili porast spopadov med dvema rivalskima tolpama.

Brazilske oblasti opozarjajo turiste, naj ne obiskujejo favel, kar jih večina upošteva, redki pa vseeno zaidejo v te najrevnejše predele, kjer je nasilje skoraj del vsakdana.