Nova zadolžitev

Melania Trump na prvo samostojno potovanje

J.P./STA
21. 9. 2017, 21.14
Posodobljeno: 21. 9. 2017, 21.15
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump je danes potrdil sestavo predsedniške delegacije na športnih igrah ranjenih vojakov v Kanadi, ki jo bo vodila prva dama ZDA Melania Trump. To bo njeno prvo samostojno potovanje v tujino, odkar je na položaju.

Profimedia
Melania Trump bo vodila delegacijo ZDA na športne igre ranjenih vojakov v Kanadi.

Tako imenovane igre nepremagljivih ali neosvojenih (Invictus games) na pobudo britanskega princa Harryja potekajo od leta 2014, udeležujejo pa se jih ranjeni vojaki in veterani. Slovenske reprezentance ni na seznamu iger, ki bodo potekale v Torontu od 23. do 30. septembra.

To bo prva samostojna uradna pot v Sloveniji rojene prve dame ZDA v tujino. Doslej je na treh poteh spremljala svojega moža predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Iger se bo udeležilo 550 vojakov športnikov iz 17 držav, ki bodo tekmovali v 12 športnih disciplinah, med njimi plavanje, kolesarstvo, košarka na vozičkih in ragbi na vozičkih.

V predsedniški delegaciji bodo poleg prve dame še minister za veterane David Shulkin, namestnik državnega sekretarja John Sullivan, vršilka dolžnosti veleposlanice v Kanadi Elizabeth Moore Aubin, poklicna igralka golfa Nancy Lopez ter mati padlega vojaka Karen Kelly kot tudi igralec Wayne Newton, ki je med drugim tudi tiskovni predstavnik organizacije veteranov ameriških Indijancev.