Pokol v šoli

FOTO: Dijak obseden z orožjem streljal na sošolce

M.K./STA
14. 9. 2017, 08.38
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 09.43
Deli članek:

Srednješolec iz kraja Rockford v ameriški zvezni državi Washington je v sredo prišel k pouku s pištolo in puško ter ubil sošolca in ranil še tri, ki bodo preživeli.

Facebook
Sošolci so Caleba Sharpa opisali kot prijetnega fanta, ki pa je bil obseden z orožjem in streljanjem.

Napadalca je ustavil neimenovani šolski uslužbenec in ga pridržal do prihoda policije. Policija ni objavila motiva in ne imen strelca in žrtev.

Šolo obiskuje več kot 300 dijakov. Do streljanja je prišlo nekaj minut po 10. uri dopoldne.

Twitter
Prestrašeni dijaki so po streljanju tvitali.

Twitter
Caleb Sharp

Po pisanju lokalnih medijev je domnevni strelec 15-letni Caleb Sharpe. Sošolci strelca so ameriškim medijem povedali, da je bil prijeten fant. Malce smešen in čudaški, vendar ni bil nasilen niti žrtev nasilja vrstnikov. Bil pa naj bi obseden z orožjem in s preteklimi streljanji po ameriških šolah. V začetku šolskega leta napisal, da bo storil nekaj neumnega, zaradi česar bo ubit ali zaprt. Sošolci so ga prijavili, ampak ni jasno, kaj je potem storila šola.

"V rokah je držal pištolo, njegov obraz pa je bil povsem brezizrazen. Trenutek pred tem je nekoga ustrelil v glavo. Počepnila sem na hodniku in se ozrla za klici dekleta: ‘Pomagaj mi, pomagaj mi, pomagaj mi.’ Bila je ustreljena v hrbet. Ozrla sem se na desno, in tam je ležal fant, ki je bi ustreljen v glavo." je za lokalni časnik povedala ena od dijakinj na šoli.

Twitter
Šola Freeman High School, kjer se je odvila drama.

Šerif okrožja Spokane Ozzie Knezovich je novinarjem povedal, da je imel strelec pri sebi dva kosa orožja. Eden se je zataknil, potegnil je drugega, vmes je k njemu pristopil sošolec, ki je dobil strel v glavo in umrl, strelec pa se je sprehodil po hodniku in streljal. Nato ga je onemogočil šolski uslužbenec.

Facebook
Caleb Sharp