Grozljivo

Več dni posiljevali mladoletnico, obsojeni pa na komaj eno leto

U.K.
13. 9. 2017, 13.59
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Deset let po grozljivem zločinu je bila peterica vendarle obsojena, a je za javnost kazen premila.

Profimedia
Sprva je bilo dekle preveč strah, da bi posilstvo prijavila.

Borislav G. (34), Mario B. (31), Milorad B. (32), Ivan H. (31) ter Tomislav B. (34) so bili skoraj deset let po posilstvu takrat 16-letne punce na vzhodu Hrvaške vendarle obsojeni zaradi posilstva. Peterica je najprej s heroinom zadrogirala dekle, nato pa so jo tri dni posiljevali. Eno posilstvo je posnel eden od njihovih prijateljev in posnetek tudi objavil.

Posilstvo

Peterica je bila obtožena spolnega odnosa z mladoletnico brez njenega privoljenja, celotna zgodba pa se je zgodila leta 2007. Po pričevanju dekleta je prišla v enega od lokalov (kraja policija zaradi vpletenosti mladoletne osebe ni razkrila) s prijateljem. Prijatelj je kmalu odšel, njej pa so se pridružili zgoraj omenjeni moški. Dejala je, da jih je na videz poznala. Odšli so do stranišča, kjer so vzeli heroin ter kokain, kokain pa naj bi prvič v življenju poskusila tudi sama. Takrat naj bi ji eden od njih ponudil 1000 kun (danes 134 evrov) za spolni odnos. Odšli so v neko hišo (lokacija ni razkrita) in tam so ji vbrizgali heroin. Rekla jim je, da ne želi spolnih odnosov, a jo je eden udaril, nato pa so jo posilili.

Pobeg

Po prvem posilstvu ji je uspelo zbežati, a so jo dohiteli in jo zvlekli nazaj v hišo, kjer so jo ponovno posilili. Takrat so tudi poklicali Roberta B., ki je posnel skupinsko posilstvo in kasneje posnetek objavil na spletu. Sam se je branil, da ni vedel, da gre za posilstvo in da je mislil, da je dekle v spolne odnose privolilo.

Dekle so izpustili šele po treh dneh in sprva si ni upala nikomur povedati, nato pa je posilstvo vendarle prijavila. Peterica se je skozi celoten proces branila, da niso vedeli, da gre za mladoletno osebo in da je v spolne odnose privolila. Peterica je bila, kljub temu, da naj bi imeli že obsežne policijske kartoteke, obsojena na enoletno zaporno kazen vsak.