Družinska tragedija

FOTO: Starši in najstnik umrli v vulkanskem kraterju

M.K./STA
13. 9. 2017, 08.25
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 09.27
Deli članek:

Starša in enajstletnik so v torek umrli pri zdrsu ob vulkanskem kraterju Solfatara v italijanskem mestu Pozzuli pri Neaplju na jugu države.

Profimedia
Za starša in njunega sina so bile usodne žveplene izparine iz kraterja.

Drugi sin para se je uspel rešiti. Vse okoliščine nesreče še niso pojasnjene.

Nesreča se je zgodila, ko je eden od dečkov vstopil v prepovedano območje in zdrsnil v vulkanski krater. Domnevno naj bi dečku spodrsnilo. 45-letni oče in 42-letna mati naj bi sinu poskušala pomagati, pri tem pa sta se smrtno ponesrečila še sama.  

Na mestu nesreče so peščena tla zelo krhka in lomljiva. Tla pod dečkom so se vdrla in najprej mu je priskočil na pomoč oče. Ko sta oba zdrsnila v luknjo, jima je hotela pomagati še mama. Vsi trije so ostali ujeti v luknji vrelega blata.

Za vse tri naj bi bilo usodno vdihavanje zelo strupenih žveplenih izparin iz kraterja.

Profimedia

Sedemletnika je po nesreči oskrbel psiholog, je poročal časnik La Repubblica. Kot je za časnik povedal lastnik bližnjega gostinskega lokala, kamor se je zatekel otrok, v 40 letih svojega dela ob vulkanu, ne pomni takšne nesreče.

Družina je pripotovala na izlet iz mesta Meleo v Benečiji.

Profimedia
Po nesreči so zaprli dostop do ogleda vulkanskega kraterja.

Solfatara je vulkanski krater, ki je zelo priljubljen med turisti, se nahaja na vulkanskem območju Campi Flegrei, kjer je kar 24 kraterjev. Ime Solfatara pa izvira iz besedne zveze “sulphur terra” ali “žveplena zemlja”.

Profimedia